Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Krešina novčanica od 100 liburna

30.05.2016. 22:00
Krešina  novčanica od 100  liburna


Ime memorabilije je prigodno odabrano s obzirom na značaj ovog plemena za taj prostor, a osnovni elementi su naravno lice Krešimira Ćosića, košarkaška lopta i slično, kaže Zlatko Jakuš
Zadarska košarkaška legenda Krešimir Ćosić ovog tjedna  dobiva jedinstveno svjetsko priznanje. Povodom 20. obljetnice njegovog primanja u Kuću slavnih, priznati umjetnik i jedan od samo šezdesetorice koji u dubokom tisku izrađuju poštanske marke, Zlatko Jakuš,  predstavit će memorabiliju s likom slavnog Krešimira Ćosića.
– Za ovu priliku kreirao sam vrijednosnicu 100 liburna. Ime je prigodno odabrano s obzirom na značaj ovog plemena za taj prostor, a osnovni elementi su naravno lice Krešimira Ćosića, košarkaška lopta i  slično, kaže Jakuš.
Jedinstvena novčanica koja predstavlja prestiž i odražava najvrjednije  stvari kojih se trebamo sjećati u ediciji od samo tisuću komada, na radost brojnih kolekcionara bit će predstavljena 2. lipnja u 19 sati u Muzeju antičkog stakla u Zadru. Sav prihod od prodaje memorabilija  udruga Krešimir Ćosić iskoristit će za stipendiranje mladih sportskih  talenata.
– Krešimir Ćosić zadužio je hrvatsku i svjetsku košarku, a ovo je priznanje podsjetnik mlađim generacijama na velike uspjehe naše legende.  Svjetski kolekcionari s nestrpljenjem dočekuju ovu memorabiliju te se  veselim što će i mnogi naši partneri kupiti ove unikatne primjerke, izjavila je Zdenka Zrilić iz organizacijskog tima predstavljanja memorabilije, tvrtke S Event.
Umjetnik Jakuš potpisuje i prvu hrvatsku novčanicu – hrvatski dinar  te prvu poštansku marku Republike Hrvatske. Izradio je brojne priznate vrijednosnice diljem svijeta poput unikatnih vrijednosnica Švedske,  a njegova marka švedske pošte svojevremeno je proglašena “Zlatnom  markom”, odnosno najljepšom markom na svijetu.