Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na “domovinskoj” stazi najbrži Božo Gašparović i Nikolina Stepan

30.05.2016. 22:00
Na “domovinskoj” stazi najbrži Božo Gašparović i Nikolina Stepan


Na Magunja trailu od 25 kilometara stazom koja prolazi crtom obrane u Domovinskom ratu od Sukošana i Debeljaka, preko brda Sv. Martin do brda Križ prema cilju na Trgu Ruševac, zajedno su ciljem prošli Zadranka Nikolina Stepan iz AK Svetice Zagreb i Sukošanac Božo Gašparović


Veliki uspjeh sportsko-zabavne i turističke manifestacije 4. Magunja trail Sukošan 2016. u organizaciji Turističke zajednice i Općine. Usprkos ponekom sitnijem propustu bila je velika fešta sporta i zabave, od subotnjeg poslijepodneva do nedjeljnih sitnih sati.
Na Trgu Ruševac okupilo se preko 200 natjecatelja, 120 natjecatelja iz Španjolske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske te oko 80 djece do 16 godina iz Sukošana, Debeljaka i drugih mjesta.
Kako je kros dobio ime?
– Utrke prolaze i kroz nedirnutu prirodu, posljednju oazu makije Tusticu, u kojoj raste, osim ostalog i planika, biljka sa prekrasnim sočnim plodom koji se po domaću zove magunja, po kojem je natjecanje i dobilo ime – Magunja kros i trail, objašnjava koordinatorica Mirjana Veleslavić Nadinić, dodajući kako na natjecanju sudjelujue i 100-postotni invalid Domovinskog rata Dragan Vidaić te njegove kolege iz zadarske HVIDRA-e.
U “đir utrci” na 8 kilometara za rekreativce na stazi koja prolazi uz obalu sukošanskim plažama i Tusticom, prvi je ciljem prošao Darko Nešović iz Škole trčanja Zadar, a za njim Mateo Slobođanac iz AK Velebit, Šime Grdović iz Triatlon TNT Zadar te Martin Dijan iz Sukošana i drugi.
Kod žena, na “điru” su najbolji rezultat ostvarile Martina Marušić i Sanja Vlahović iz Škole trčanja Zadar te Helena Brkić iz Sukošana.
Na Magunja trailu od 25 kilometara stazom koja prolazi crtom obrane u Domovinskom ratu od Sukošana i Debeljaka, preko brda Sv. Martin do brda Križ prema cilju na Trgu Ruševac, zajedno su ciljem prošli Zadranka Nikolina Stepan iz AK Svetice Zagreb i Sukošanac Božo Gašparović.
Jose Martinez šampion iz Španjolske
Potom su ciljem prošli Nenad Keč, Šime Oljica, Mario Kušar, Frane Kazija. Od domaćih snaga treba istaknuti i devetoplasiranog Tomislava Pavića i Antu Dijana te Ivanu Vanjak koja je ciljem prošla jedanaesta.
Šampion 40-kilometarske utrke je Jose Martinez iz Španjolske, stazom koja prolazi djelom razvedene sukošanske obale i trim staze preko Tustice, poljima do brda Glavica, preko brda Sv. Martin do brda Križ i vraća se preko Velike Glave u Sukošan, drugoplasirani je Andrija Vanjak iz Sukošana, treći Rok Bratuša iz Slovenije, a četvrti Toni Torbarina iz Debeljaka. Prva od žena je Klemen Bratuša iz Slovenije.
Sanitet je predvodila dr. med. Marijana Nadinić, šefica zadarskog Odjela za transfuziju uz asistenciju medicinskog brata Ljube Pavića. Voditelj je bio Robert Zorić. U organizaciji su pomagali Košarkaški klub, Osnovna škola i DVD Sukošan, Nogometni klub, KUD, Komunalno poduzeće Zlatna luka i brojni drugi volonteri i entuzijasti.
Za zabavu je bio zadužen sastav Rivers iz Karlovca, a za bogatu gozbu vrijedne i radišne Sukošanke koje su spremile domaće delicije. Uz natjecatelje feštanju su se pridružili i brojni mještani, vikendaši, turisti i žitelji okolnih mjesta.