Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Otac poginuo spašavajući djecu

Autor: Minja Gugić

30.07.2013. 22:00
Otac poginuo spašavajući djecu

Foto: Vedran SITNICA



Eduard Tronto, 42-godišnjak podrijetlom iz Kazahstana, otac troje malodobne djece izgubio je život jučer oko 13.15 sati u moru Ljubačkog zaljeva, dok se njegov prijatelj i sunarodnjak Vladimir Riesen (39) uspio spasiti zajedno s petero djece od kojih je dvoje njegovo, a najmlađe je imalo osam godina.
Ljetovanje očeva i njihove djece pretvorilo se tako u nezapamćenu tragediju koja je cijeli taj kraj ostavila u šoku i nevjerici, pa i policajce PU zadarske i djelatnike zadarske Lučke kapetanije koji su jučer odmah nakon nesreće obavljali očevid.
Po onome što se moglo doznati od Vladimira Riesena, oni su s djecom krenuli na kupanje u plastičnoj brodici duljine oko tri metra.
– Najedanput je malo jače zapuhao vjetar i digli su se valovi koji su počeli potapati brodicu. Nastala je panika, djeca su se uplašila i dok je brodica zbog mora i valova sve više tonula, počela se prevrtati, a djeca su se počela hvatati za Vladimira koji ih je pokušavao spašavati. Napio se mora, ugušio, utopio… Sve se odigralo jako brzo – pokušavao je malo na engleskom, malo na njemačkom i poprilično nepovezano, novinarima ispričati Vladimir Riesen.
Bio je u vidnom stanju šoka, usporenih pokreta tako da je zapravo uz loše znanje jezika s njim bilo vrlo teško razgovarati.
Obitelji su došle na ljetovanje iz Njemačke, gdje žive i rade, u Ljubač. Bili su smješteni kod jednog privatnog iznajmljivača. I brodica u kojoj su se otisnuli na more bila je njegovo vlasništvo.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU