Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nadzorni odbor negativno ocijeno Marušićevo izvješće

30.07.2016. 22:00
Nadzorni odbor negativno ocijeno Marušićevo izvješće


Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća bit će prezentirana izvješća o radu i financijskom poslovanju gradskih tvrtki. Dok se većina direktora hvali manjom ili većom dobiti, direktor Tržnice Zadar Vlatko Marušić morao je navesti kako je ova gradska tvrtka godinu završila s gubitkom od 47.470 kuna. Takvom izvješću na dvije uzastopne sjednice Nadzorni odbor dao je negativno mišljenje, pa bi se na Gradskom vijeću mogao saznati učinak takve ocjene.
Marušić je, naime, u izvješću naveo kako društvo, koje ima 23 zaposlenika s prosječnom plaćom od 4.784 kune, nije povećavalo cijene od 2008. godine, dok su osnovni troškovi poslovanja kao što su električna energija, odvoz smeća i voda porasli za nekoliko puta.
– Potraživanja od kupaca na dan 31. prosinca 2015. godine iznosila su 1.848.565 kuna, poduzete su sve mjere naplate dospjelih potraživanja slanjem opomena, te ovrhama. Potraživanja od države iznose 10.426 kuna, odnose se na potraživanja za više plaćeni PDV, porez na dobit, potraživanja za naknade bolovanja od HZZO-a za bolovanja preko 42 dana, potraživanja za više plaćeni porez i prirez iz plaće, naveo je Marušić.
Nadzorni odbor je 27. travnja raspravljao o predloženim financijskim izvješćima za 2015. godinu, zajedno s nacrtom izvješća neovisnog revizora o uvidu u financijske izvještaje za 2015. godinu, a s obzirom na to da je nacrtom revizorskog izvješća izražen negativan zaključak o financijskim izvješćima, donesena je odluka o sazivanju Skupštine Društva kako bi se ista izvijestila o uočenim nepravilnostima u poslovnim knjigama, poglavito vezanih za neriješena imovinsko pravna pitanja evidentiranih nekretnina u poslovnim knjigama Društva.
– Na sjednici održanoj 30. lipnja 2016. godine Nadzorni odbor još je jednom raspravljao o predloženim financijskim izvješćima za 2015. godinu te ista nisu prihvaćena. Naime, iako su pokrenute radnje na sređivanju imovinsko-pravnih odnosa vezanih za nekretnine koje su uknjižene u poslovne knjige Društva, do datuma odobrenja financijskih izvještaja taj postupak nije završen, pa ista i nadalje ne daju istinit i fer prikaz financijskog položaja i financijske uspješnosti te ne pokazuju ispravno imovinsko i poslovno stanje Društva, ističe se u izvješću što ga potpisuje predsjednik Nadzornog odbora Ivica Katić.