Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nimac: Nećemo više dopustiti da nas se degradira

30.07.2016. 22:00
Nimac: Nećemo više dopustiti da nas se degradira


U Zadru je ponovno započela s radom Udruga Prvi hrvatski redarstvenik. Na izbornoj skupštini izabran je novi predsjednik, Milan Nimac. Reaktiviranjem članova jedne od najznačajnijih ratnih postrojbi Hrvatske, kaže Nimac, vratit će joj se dostojno mjesto u povijesti Domovinskog rata:
– O našoj se udruzi, na žalost, jako malo zna, a riječ o članovima koji su prvi uzeli puške u ruke i otišli braniti Hrvatsku. O značaju naše udruge najbolje vam govori podatak da nam je na prvo postrojavanje osobno došao tadašnji predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman, rekavši nam: „Vi ste prva oružana postrojba hrvatske države”. Bilo je to 5. kolovoza 1990. godine u Policijskoj akademiji u Zagrebu, kada smo svečano prisegnuli kao prvi hrvatski redarstvenici, kaže Nimac.
Nimac kaže kako je Udrugu preuzeo kako bi se pokrenulo članstvo u miru, jednako kao što su se pokrenuli u ratu, jer je njihov značaj pomalo zaboravljen. Ponosni su što je o Udruzi napisana i knjiga kako bi najvažniji podaci iz njezine povijesti zauvijek ostali zabilježeni.
– Nismo zastupljeni u zadarskim udrugama, niti nas se igdje poziva. S jedne je strane to razumljivo jer je dosadašnji predsjednik aktivni policajac, pa ne smije istupati u javnosti, ali sada ćemo to svakako promijeniti. Nećemo više dopustiti da nas se degradira i preskače na sastancima udruga kao da ne postojimo. Javnost mora više znati o tome tko smo i što smo učinili za Hrvatsku. Uzor nam je Udruga žena u Domovinskom ratu, koja se žestoko bori za interese branitelja, pa se nadam i dobroj suradnji s njima – ističe Nimac, napominjući kako mu je cilj prije svega pomoći članovima Udruge.