Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sedam klapa razgalilo srca i duše Privlačana

30.07.2016. 22:00
Sedam klapa razgalilo srca i duše Privlačana


Tradicionalni te ujedno jubilarni deseti u nizu susret dalmatinskih klapa pod izvornim nazivom ¨Pisma na Kolištu¨ održan je  u sklopu ovogodišnjeg sadržajnog Privlačkog kulturno-zabavnog ljeta. Na pozornici koju je i za ovu prigodu scenski osmislio Dragan Sinovčić, uz rasvjetu i ozvučenje koje je postavio dvojac Miroslav Milić i Igor Topalčić, nastupilo je sedam ženskih i muških klapa sa zadarskog područja te Zagreba.
Prema općoj ocjeni svih sudionika bio je ovo jedan od ponajboljih susreta klapa, otkako je krenula ova manifestacija. Dovoljan dokaz toj tvrdnji je i središnji privlački trg Kolište, koji je za vrijeme trajanja nastupa klapa bio ispunjen do posljednjeg mjesta.
  Klapsku manifestaciju otvorila je zadarska ženska klapa ¨Klementa¨ otpjevavši skladbe Nemoj šiti stara majko i Dobra večer uzorita. U nastavku svoj je renome pred brojnim auditorijem iskazala je benkovačka muška klapa ¨Aseria¨ sa skladbama Tija bi te zaboraviti i Zdravica gradu Benkovcu. Treća po redu uz ovacije i dugotrajni pljesak nastupila je domaća klapa ¨Libar¨ sa skladbama U zemlju latinsku, Jubavi ufanje veliko i Mi, dok je muška klapa ¨Condura¨ iz Nina otpjevala Doša sam taknit tvoju ruku i Murtilin lipo cviće. Ženska klapa ¨Kandelora¨ iz Zemunika predstavila se sa skladbama Široko levonte i Djevojčice ružičice. Muška zagrebačka klapa ¨Stine¨, uz svoj prvi nastup u Privlaci, auditoriju je na opće zadovoljstvo poklonila skladbe Zemlja i Jesi lipa vilo moja. Šlag na tortu svojim je nastupom zadnja postavila muška klapa ¨Kožino¨, koja je pod ravnanjem Duje Stanišića ozarila lica okupljenima otpjevavši tri skladbe Hoda hoda, Vo je naša zemlja i Sagradit ću kuću.
Pokrovitelj manifestacije su bili Općina Privlaka i TZ-a Privlake, financijsku potporu dali su privlački sponzori, a u organizaciji su, uz klapu Libar, sudjelovali i djelatnici općinske tvrtke Artić.