Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rumunjski državljanin uhvaćen u krađi skupe jakne

Autor: Minja Gugić

30.08.2008. 22:00
Rumunjski državljanin uhvaćen u krađi skupe jakne


Posljednjeg vikenda u kolovozu opljačan je još jedan kiosk, provaljivano je u stanove i apartmane, a nisu bile izuzete ni brodice
I posljednji vikend one prave turističke sezone prije početka još jedne školske godine obilježen je nizom provala i krađa na području cijele Zadarske županije, a koliko je toga bilo tijekom proteklog srpnja i kolovoza moglo bi se znati tek možda krajem ovog mjeseca kada se u PU zadarskoj “srede” statistički podaci.
U svakom slučaju, u svom svakodnevnom priopćenju koje iz zadarske policije svakoga jutra šalju svim zadarskim redakcijama, nije bilo dana da novinari nisu “zbrojili” barem tri do četiri provale i teške krađe.
Ovoga ljeta, čini se, najviše su “na udaru” bili kiosci i to u svakom i najmanjem mjestu zadarskog područja, a u pravilu su se krale veće količine bonova za mobitele i razne vrste cigareta. I dok se u jednom kiosku inventurom pokušavala zbrojiti materijalna šteta koja je pričinjena pljačkom, u to isto vrijeme negdje na nekom drugom kraju županije lopovi su uredno “odrađivali” još jedan “posao”.
Posljednja pljačka kioska dogodila se tijekom noći s petka na subotu u Zadru u Ulici Stjepana Radića bb. Tamo je provaljeno u još jedan kiosk poduzeća Tisak, iz kojega su, naravno, ukradene cigarete. Ovoga puta pričinjena materijalna šteta odmah je procijenjena i iznosi preko četiri tisuće kuna.
U subotu usred bijela dana u centru grada na Poluotoku u ulici Stomorica na kućnom broju 2 razbojnik je provalio u stan 55-godišnjeg vlasnika S. K. iz Zadra, odakle je odnio više komada zlatnog nakita, mobitel i manji novčani iznos.
Nakon što je krađu i provalu prijavio policiji, vlasnik je svekupnu štetu procijenio na šest tisuća kuna.
U petak poslijepodne, negdje između 16 i 17 sati, u Benkovcu na Šetalištu kneza Branimira na kućnom broju 55 provaljeno je u stan 52-godišnjaka, te je iz njegovog odvjetničkog ureda, koji se nalazi u sklopu stana, lopov odnio 300 eura i dvije tisuće kuna. Šteta iznosi četiri i pol tisuće kuna.
S jedrilice naziva “Katinka”, koja je cijelo ljeto bila na vezu u marini “Nautika” u Velom Ratu, i koja je u vlasništvu 69-godišnjeg Nijemca, nepoznati počinitelj ukrao je solarni panel marke „Kissmann” koji vrijedi gotovo tri tisuće kuna.
Protiv nepoznatog razbojnika podnesena je kaznena prijava zbog provale i krađe.
Na Krešimirovoj obali na kućnom broju 12 netko je iz nezaključanog apartmana, kojeg koristi 40-godišnji Austrijanac, ukrao mobitel, fotoaparat i novčanik u kojem se nalazilo 500 kuna, 200 eura i osobni dokumenti.
Austrijanac koji nije zaključao apartman svoj je nemar skupo platio jer je sveukupna šteta procijenjena na čak deset tisuća kuna.
Zaštitaru u Trgovinskom centru “Mercator”, koji se nalazi u Zadru na adresi Bleiburških žrtava, u petak poslijepodne nije bilo dosadno.
On je, naime, oko 16.30 sati nadzirući centar u trgovini “Avenia mode” primijetio muškarca sumnjiva ponašanja. Neko ga je vrijeme kriomice promatrao da bi ga uhvatio na djelu u trenutku kada je pokušao ukrasti jaknu koja košta gotovo četiri tisuće kuna. Zaštitar ga je odmah uhvatio i zvao policiju. Krim-obradom se kasnije utvrdilo kako je riječ o 33-godišnjem Rumunju koji je odmah uhićen i priveden u policijsku postaju.
Zaradio je kaznenu prijavu.