Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadarski tići propjevali u Vrsima

30.08.2010. 22:00
Zadarski tići propjevali u Vrsima


Pobjedom zadarskih tića završen je u organizaciji vrškog MNK Vrsi ovoljetni malonogometni turnir pod nazivom “Tići put ka budućnosti i srići”. U desetak dana, koliko je trajao, turnir je okupio 16 ekipa s oko dvjestotinjak dječaka i djevojčica rođenih do 1999. iz Vrsi i sa šireg zadarskog područja.
U finalu je Zadar u neizvjesnoj utakmici pred prepunim tribinama pobijedio svoje vršnjake iz crničkog Dalmatinca minimalnim rezultatom 1:0. Nakon uvodnih minuta najbolji igrač turnira, Zadrov napadač Domagoj Babin u 8. minuti mogao se uz malo više prisebnosti upisati u listu strijelaca, no njegov nedovoljno precizan udarac sa šest metara lako je ukrotio vratar Dalmatinca Luka Grgurović. U 13. minuti napadač Dalmatinca Nikola Ujdur nije uspio s tri metra zatresti protivničku mrežu.
Nakon 30 minuta igre u kojima smo vidjeli odosta prigoda, ali ne i golova, nastavilo se igrati u tzv. vremenu zlatnog gola. I kada se već činilo da će se utakmica riješiti izvođenjem šesteraca u posljednjim sekundama Luka Vduka prolazi po desnom boku ubacuje točno na nogu Hrvoja Rančića koji na opće zadovoljstvo svojih suigrača i vodstva s klupe zabija za pobjedu.
U utakmici za treće mjesto privlački Sabunjari također u vremenu zlatnog gola došli su do dragocjene pobjede nad dobrom i poletnom momčadi Vrsi. Za pobjedu Privlačana pobrinuli su se Dominik Vučković i Edi Kulaš koji su u dva navrata matirali domaćeg vratara Roka Predovana. Počasni pogodak za indisponirani i na kraju suznih očiju mladi domaći sastav postigao je Marko Rončević.
U pauzi dvaju susreta odigrana je revijalna utakmica u kojoj su snage odmjerile djevojčice Vrsi i Poljica. Budući da je u regularnom vremenu susret završen neodlučno 0:0 prišlo se izvođenju udaraca s bijele točke. Za pobjedu Poljičanki najzaslužnija je bila Doris Kojić koja je zabila tri gola dok je u sastavu Vrsi dva pogotka sa šest metara realizirala Marija Božić. Za najboljeg igrača turnira, koji će po riječima organizatora ubuduće postati tradicionalan, proglašen je Domagoj Babin (Zadar), najbolji vratar je Luka Grgurović (Dalmatinac) a prvi je strijelac s devet golova napadač Sabunjara Edi Kulaš. Za najbolju navijačku skupinu proglašeno je Mlado društvo iz Poljica. Priznanja su uručena i Organizacijskom odboru, kojeg su sa predsjednikom Antom Perinićem Đovanijem još činili Ivan Mrdelja, Ivica Perinić Đovani, Roko Rončević i Daslibor Predovan Čaruga. Posebno su pohvaljeni suci Ljubo Milutin i Josip Mitrović iz Vrsi koji su bez iti jedne zamjerke vodili utakmice do finalnih ogleda, u kojima su ipak stari u svoje ruke uzeli iskusniji Ivan Čačić i Damir Lerga. Pehare i priznanja najuspješnijima zajednički su udijelili tajnik i predsjednik MNK Vrsi Ante Perinić Đovani i Ljubo Milutin.
– Uložili smo maksimum da turnir uspije i da svatko sa njega ponese lijepu uspomenu. Zahvalan sam našem tajniku Anti Perinići Đovaniju na uloženom trudu, Organizacijskom odboru, svim malim igračima i igračicama, njihovim trenerima, njihovim roditeljima, sucima i nekolicini naših vjernih sponzora. Dogodine se nadamo još većoj posjećenosti – rekao je Ljubo Milutin, organizator i predsjednik MNK Vrsi.
Finale
ZADAR – DALMATINAC 1:0
VRSI – Igralište sportskog centra Stara Gusterna. Gledatelja. 250. Suci: Ivan Čačić i Damir Lerga (Zadar).
ZADAR: Baždarić, Bukvić, Š. Babin, Nekić, Viduka, Knežević, Rončević (1), D. Babin, Kapitanović. Voditelj: Damir Pankas.
DALMATINAC: L. Grgurović, Kožul, Perković, Tomčić, M. Grgurović, Ujdur, Dušević, Martinović, Gospić. Voditelji: Mile Vulić i Ante Morić.
Za treće mjesto
VRSI – SABUNJAR 1:2
VRSI: Predovan, Mrkela, M. Radobuljac, Kojić, Mitrović, Rončević (1), Pilato, Maraš, Nemarić, Perinić, I. Radobuljac. Voditelj: Ante Perinić Đovani.
SABUNJAR: Mustać, Begonja, Matulj, Dumančić, Keserović, Glavan, Vučković, Kulaš (1), Vučetić (1), Kršlović. Voditelj: Mladen Zanki.
Revijalna utakmica djevojčica
VRSI – POLJICA 2:3 (0:0)
VRSI: Vukić, U. Predovan, L. Predovan, Radobuljac, Milić, Maraš, M. Božić, N. Božić. Voditelji: Frane Jakovčević i Roko Rančić.
POLJICA: Dadić, Vučković, Mamić, Poljak, Rosić, Beram, Kojić. Voditelj: Dominik Beram.


 IZJAVE


Damir Pasnkas, voditelj Zadra:
– Veseli smo i presretni sa osvojenim prvim mjestom. Finale su izborila dvije najkvalitetnije momčadi, premda i ostali ne zaostaju puno za nama. Čestitam mojim dečkima kao i organizatorima na svemu urađenom posebno iskazanoj gostoljubljivosti.
Ante Morić, voditelj Damlatinca:
– U nekoliko smo navrata bili bliže pobjedi i imali smo nekoliko izglednijih prigoda. Zadrani su imali više sreće. U svakom slučaju čestitam im i neka im je sretno. Dogodine ćemo se potruditi ponovno opravdati plasman u finale.
Mladen Zanki, voditelj Sabunjara:
– Zadovoljni smo osvojenim trećim mjestom, s obzirom da moji dečki uglavnom treniraju na travnatom terenu. Sve je bilo na razini. Pohvale organizatorima.
Edi Kulaš, najbolji strijelac:
– Zabijao sam golove, ali da nije bilo mojih prijatelja i njihovih dobrih asistencija sve bi bilo uzaludno. Ovdje sam stekao brojne prijatelje i zato sam presretan.
Domagoj Babin, najbolji igrač:
– Hvala našem treneru i mojim suigračima. Ovo je najljepši dan do sada ne samo za mene već i moje roditelje koji su me i ovdje u Vrsima pratili i bodrili. Hvala svima.
Luka Grgurović, najbolji vratar:
– Uglavnom sam zadovoljan sa svojim obranama. To što nismo mi pobijedili u finalu je da mi je malo žao. No, biti će još vremena jer je pred svima nama mladim poletarcima dugačak nogometni put.