Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Na pajolu najbrži Šime Ljubičić

30.08.2011. 22:00
Na pajolu najbrži  Šime Ljubičić


U organizaciji i  pod pokroviteljstvom  Uprave Grada Nina završena je ovogodišnja tradicionalna sportska manifestacija pod nazivom  “Četiri dana kaića, noć  svića”, koja se već uobičajeno sastojala od utrke na pajolima, 4. ninskog triatlona i  svićarenja.
U utrci na pajolima kao  i svake godine sudjelovali  su mladi Ninjani i Ninjanke. Nakon dvije kvalifikacijske te dvije polufinalne utrke u finalu u  moru u blizini Gospinog  mula najbolji je bio Šime  Ljubičić, ispred Marka  Matakovića i trećeplasiranog Luke Šimunića.
U ninskom triatlonu  koji se sastojao od plivanja, vožnji kariola nakrcanih pajolima i veslanjem u ninskom kaiću  najbolji je bio Roko Pekić, drugoplasirani je Ivica Pernek, a treću je  poziciju osvojio Stjepan  Magaš.
Posljednja disciplina bilo je svićarenje u trajanju  od sat i pol u čemu je  sudjelovalo sedam posada. Nakon svićarenja po  ninskom Portu i ninskim  Ustima treću godinu zaredom najbolji su bili  braća Šime i Petar Glavan sa 24 komada ulovljene ribe. Drugoplasirani Filip i Alen Medić  ulovili su 11 komada, a  trećeplasirana posada u  sastavu Jozo Mustać, Luka Budija i Dino Mustać  ulovila je pet komada ribe.