Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ukraden skuter i laptop

30.08.2011. 22:00
Ukraden skuter i laptop


Tijekom proteklog vikenda u Ulici Ante Starčevića u Zadru, iz ulaza stambene zgrade, ukraden je skuter sanli u vlasništvu 38-godišnjaka, vrijedan oko tri tisuće kuna. Za ukradenim se skuterom traga, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava. A, u nedjelju u poslijepodnevnim satima, u mjestu Kolan na Pagu, iz otvorenog šatora nestalo je prijenosno računalo fujitsu u vlasništvu 51-godišnjeg austrijskog državljanina, vrijedno oko tisuću i pol kuna.
Oružje skrivao u sijenu
Policijski službenici Druge policijske postaje u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz okolice Zadra, koji je u spremištu za sijeno skrivao automatsku pušku crvena zastava, automat thompson i 60 komada streljiva. Oružje mu je oduzeto, a protiv njega slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih sredstava.
Pijan skrivio nesreću
U akciji Vikend zadarski su policajci u nedjelju oko 2.20 sati u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u Zadru, zaustavili 27-godišnjeg Zadranina koji je pijan izazvao prometnu nesreću u kojoj srećom, nitko nije stradao, iako je alkotestom utvrđena koncentracija od 2,19 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja akcije Vikend. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Osim njega, policajci su proteklog petka, subote i nedjelje alkotestirali 366 vozača od kojih je 16 “napuhalo” nedozvoljene promile alkohola u krvi. U vožnji bez položenog vozačkog ispita uhvaćeno je 14 vozača, a njih 77 je prebrzo vozilo. Iz prometa je isključeno 34 vozača i 11 vozila, a dogodile su se 34 prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri su osobe teže, a 14 ih je lakše ozlijeđeno.