Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Morati + htjeti = premijerna pobjeda?

Autor: Drago Bajković

30.08.2012. 22:00
Morati + htjeti = premijerna pobjeda?

Foto: Adam VIDAS



Vrlo važno je da od prve minute pokažemo gostima tko je tu gazda. Moramo biti odlučni u svakom duelu i preuzeti sredinu terena kako bi nametnuli svoju igru. Sve osim tri boda za nas bi bilo razočaravajuće – kazao je Dragan Župan
Na svojevrstan način Zadrane  danas očekuje “Dan  D”. Naime, u 7. kolu na  Stanove stiže Istra 1961  koju momčad Dalibora Zebića mora pobijediti. Mora,  jer, na svom kontu za sada  ima samo tri boda, a šest kola  je iza nas. Da bi se uhvatio  priključak sa sredinom ljestvice mora se osvojiti pokoji  trobod, a Zadrani neće imati  nimalo lagan zadatak to  učiniti protiv Pamićeve  momčadi. Za razliku od Zadrana oni su za sada osvojili  deset bodova i na sigurnom  su 5. mjestu. Međutim, Puljani nisu nepobjedivi i Zadranima je jasno da punim  angažmanom i maksimalnom  borbenošću mogu doći do  svog cilja. Zagrijavanje je bilo  u Kupu gdje su Zadrani uvjerljivo slavili protiv Belišća.
– Dogovorili smo se u  svlačionici da što prije u toj  utakmici riješimo pitanje  pobjednika. I to smo uspjeli –  kazivao je jučer ujutro Dragan Župan, povratnik u  redove Zadrana.
– Istini za volju malo  nas je poremetio njihov  izjednačujući zgoditak, ali  vrlo brzo smo se pribrali i do  poluvremena riješili pitanje  pobjednika. Rezultat je tada  bio 4:1. Do kraja smo još  zabili jedan zgoditak i na kraju je to ispala uvjerljiva pobjeda. Dužnici smo u Kupu i  smatram da smo u srijedu  odradili dobar posao.
Motivator Pamić
Ono što ulijeva nadu da bi  se protiv Puljana mogla dogoditi premijerna pobjeda  ove sezone je dobra realizacija protiv Belišća.
– Smatram da je ova utakmica dobra uvertira za Istru.  Napokon je realizacija bila  dobra, a to nam itekako treba  u nadolazećim utakmicama.  Napad je proradio i nadam se  da ćemo u istom ritmu nastaviti i protiv Puljana. Priželjkujem naš brzi zgoditak da  napokon otvorimo utakmicu  na pravi način. Prijašnjih sezona kada sam igrao u Zadru  često smo znali već u prvom  poluvremenu na Stanovima  utakmicu odvesti u mirne vode. Trebamo dati 200 posto  od sebe i vjerujem da bi se  takav rasplet mogao i dogoditi.
Župan zna da remijima Zadar ne može do ostanka u  prvoligaškom društvu.
– Imamo samo tri boda, istini za volju i težak raspored  iza nas. Međutim, moramo  početi pobjeđivati ako mislimo i dogodine igrati u prvoligaškom društvu. Istina je  da postoji pritisak, imperativ  pobjede visi nad nama, ali na  nama je da ga izdržimo i pobijedimo Istru. Svjesni smo  da se radi o kvalitetnoj  momčadi koja je do sada sakupila 10 bodova, ali znamo i  da imamo kvalitetu kojom  možemo do te pobjede.
Prije dvije sezone Župan je  igrao u Istri, međutim otada  se promijenila većina igrača  u pulskom prvoligašu.
– Ne poznajem puno igrača,  ostala su tek četvorica ili petorica. Imaju odličnog trenera Igora Pamića koji ih dobro  razdrma i motivira. Mislim da  je najopasniji Križman, ali ne  igra on sam.
Stanovi nekad i danas
Ipak, Župan smatra da  ključeve utakmice drži Zadar.
– Moramo dobro oznojiti  dresove, odigrati momčadski  čvrsto i odlučno, i samo tako  možemo do pobjede. Sve  osim tri boda za nas bi bilo  razočaravajuće. Uostalom  igramo kod kuće, pred svojim  navijačima i ako mislimo ostati u Prvoj HNL moramo  početi pobjeđivati na Stanovima. Prije nekoliko sezona  svaka je momčad strepila kada je dolazila na Stanove, a  sada se to malo izgubilo. Zato  to moramo vratiti.
Zadarski veznjak smatra  da će odlučujuće biti nametnuti dominaciju u sredini terena.
– Vrlo važno je od prve minute pokazati gostima tko je  tu gazda. Moramo biti  odlučni u svakom duelu i  preuzeti sredinu terena kako  bi nametnuli svoju igru. Vjerujem da će nam to poći za  nogom i da će naši napadači  vrlo brzo pronaći put do gostujuće mreže – kazao je na  kraju razgovora Župan.
Vjerojatni sastav: Gluić –  Jerbić, Prahić, Bilen – Bilaver,  Tokić, Banović, Župan, Vasilj  – Ivančić, Jolić.