Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kapović: Vir ulaže i u projekte i u ljude

Autor: Branko Božić

30.08.2013. 22:00
Kapović: Vir ulaže i u projekte i u ljude

Foto: Branko BOŽIĆ



Brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim aktivnostima te svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanom u večernjim satima Virani su ovog četvrtka na svečan način obilježili Dan Općine i njezinih 20 godina postojanja, te zavjetni blagdan Glavosijek sv. Ivana Krstitelja. Svečanom sjednicom predsjedao je predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Glavan, a pored sadašnjih i bivših vijećnika te općinskog načelnika Kristijana Kapovića i njegovih suradnika, kao i direktora virskih općinskih komunalnih poduzeća, nazočili su joj brojni gosti i uzvanici, među njima dožupani Božidar Longin i Rudolf Dvorski, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Ivan Tolić, gradonačelnik prijateljskog mađarskog grada Dombovara Loran Szabo, dogradonačelnik prijateljskog češkog grada Oslovany Miloš Černy, ravnatelj županijske Uprave za ceste Mile Fabijan, gradonačelnici i načelnici okolnih gradova i općina i drugi.
 O svemu učinjenom u proteklih 365 dana kao i planovima za sljedeće četiri godine govorio je načelnik Kristijan Kapović.
– Realizirali smo najvažniji projekt – uz pomoć države, Hrvatskih voda, Ministarstva mora i zadarskih kadrova koji su bili u Vladi HR u proteklih pet godina, na otok Vir konačno smo doveli pitku vodu. Uz to intenzivno radimo na projektu daljnje vodovodizacije i odvodnje, u što je do sada uloženo više od 120 milijuna kuna. Početkom jeseni krenut ćemo s prvim priključcima pitke vode. Za sada je za priključenje spremno tisuća objekata, a u skoro vrijeme bit će ih spremno još 3.300. Očekujemo da ćemo tijekom 3-4 godine preko tzv. Južnog sliva imati priključeno na vodovod i odvodnju četiri tisuće objekata, najavio je Kapović.
Načelnik je nabrojio i druge provedene projekte, no pritom i naglasio kako život nije samo ulaganje u beton i asfalt.
 – Život se sastoji od komunikacije među ljudima, njihovoga aktivnog društvenog života. Stoga ulažemo u socijalne programe, kulturu, sport… Naš je cilj da otok Vir živi.