Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Marku Čulini uvjetna osuda zbog iznude

Autor: Suzana Bandić

30.08.2013. 22:00
Marku Čulini uvjetna osuda zbog iznude


Kriv je i osuđuje se na godinu dana zatvora s rokom kušnje u trajanju od tri godine – presudila je sutkinja Općinskog suda u Zadru Sandra Radanović umirovljenom policajcu Marku Čulini Maki (43). Njemu je suđeno za iznudu Marka Ćosića, konobara u Sv. Filip i Jakovu, prije pet godina.
– Provedenim dokazima tijekom sudskog postupka nedvojbeno je utvrđeno da je okrivljenik zaista i počinio kazneno djelo koje mu je Općinsko državno odvjetništvo stavljalo na teret – rekla je Radanović dodajući kako je Sudsko vijeće prihvatilo kaznenu sankciju koju je tužiteljstvo predložilo. Čulina koji je imao sreću, jer mu je suđeno po novom ZKP-u koji za iznudu umjesto dosadašnje zatvorske kazne predviđa uvjetnu osudu nije se pojavio na objavi presude, a u sudnicu nije došao ni njegov odvjetnik Tome Papić.
Tužiteljstvo, podsjetimo, Čulini je na teret stavljalo da je u kolovozu 2008. godine od Marka Ćosića, konobara u jednom sukošanskom restoranu, tražio 40 tisuća kuna. Po navodima u optužnici traženi iznos trebao je biti naknada za ozljede koje je Ćosić u tučnjavi nekoliko dana ranije nanio zaštitaru zaposlenom u zaštitarskoj tvrtki Čulinine supruge Vipera security. Po optužnici Čulina je Ćosiću zaprijetio da će, ukoliko ne plati traženi iznos do 10. kolovoza 2008. godine, kasnije platiti sto tisuća kuna i završiti na sudu, a osim toga, da mu se može dogoditi i »ono što se dogodilo zaštitaru Denisu Tomičiću«. Mladić se uplašio pa je sve prijavio policiji nakon čega je dogovorena klopka u kojoj je on Čulini uručio kuvertu s označenim novčanicama.
Na ovu nepravomoćnu presudu sve strane u postupku imaju pravo žalbe.