Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mlade Zadranke oduševile plesnim nastupom

Autor: Z L

30.08.2013. 22:00
Mlade Zadranke oduševile plesnim nastupom


Dora Odobašić, Patricija Gospić, Petra Ivoš i Ruby Ivošić su u pratnji voditeljice Sanje Petrovski i predstavnice Grada Zadra, Anite Gržan Martinović, od 22. do 25. kolovoza sudjelovale u Škotskoj na festivalu mladih pod nazivom »Twinning Festival of Youth Celebrations«. Zadarska ekipa je u škotski grad Dundee došla na poziv gradonačenika Boba Duncana, u povodu oživljavanja prijateljskih veze dvaju gradova.
Ovaj tradicionalni festival na kojem sudjeluju brojni lokalni talentirani izvođači i na koji se pozivaju predstavnici gradova prijatelja, ove je godine imao poseban značaj jer ga je gradonačelnik Dundeeja povezao s otvaranjem nedavno preuređenog gradskog trga, a što je dio velikog projekta uređenja gradskog centra. Dundee će ovim preuređenjem dobiti nove kulturne i društvene vrijednosti kojima će ujedno ojačati svoju kandidaturu za europsku prijestolnicu kulture 2017. godine, a trenutačno se nalazi u najužem izboru među četiri britanska grada.
Nastup zadarskih djevojaka oduševio je domaćine i njihove goste iz Alexandrije u SAD-u i Würzburga u Njemačkoj, a svi sudionici dočekani su i praćeni za vrijeme čitavog boravka srdačnom dobrodošlicom i prijateljstvom. Program trodnevnog boravka uključivao je, uz posjet Gradskoj vijećnici, posjet preuređenom muzeju-jedrenjaku Discovery kojim je kapetan Scott otplovio u istraživanje Antarktika 1912., razgledanje galerije McManus s izložbom slika Picassa, Matissa, Dalija i Warhola koja najavljuje otvaranje čuvenog muzeja V & A u Dundeeju u najskorije vrijeme, mjuzikl Footloose u izvedbi lokalnih talentiranih amatera u kazalištu Whitehall kao i posjet centru za osobe oštećenog sluha Tayside Deaf Hub.