Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nikada teže opremiti školarca

Autor: Suzana Bandić

30.08.2013. 22:00
Nikada teže opremiti školarca

Foto: Arif SITNICA



Iako je do početka nastave ostalo svega tri dana, roditelji i učenici u petak su u redovima čekali ispred većine zadarskih knjižnica kako bi pribavili sve što im je potrebno za nastavu. I dok su jedni trebali preuzeti ranije naručene knjige, većina je zadnji trenutak čekala za kupnju školskog pribora.
– Imam ih dvoje u školi tako da su me knjige već koštale oko 1.600 kuna i torbe još 400 kuna. Tu su i dva para patika, pa pokoji komad robe jer su preko ljeta sve izrasli. Što reći?! Nikad teže nije bilo opremiti ih. Prijašnjih godina kupovala sam po cijeli paket olovaka i gumica, a sad kupujemo po jednu, da imaju za prvu ruku. Ranije smo kupovali i nove trokute, a sad gledamo što im je ostalo od lani pa dokupljujemo on što im se izlomilo – kaže nam jedna Zadranka, majka troje djece, koja mjesečno zarađuje 3.100, a njezin suprug 4.500 kuna. Žena dodaje kako će za razliku od prethodnih godina dio pribora kupovati kasnije, po potrebi.
Roditelji će za bilježnice, omote, naljepnice za knjige, olovke, gumice, oštrila, geometrijski pribor te sve vrste boja, a za niže razrede i glinamol i plastelin te za više tuš i prateća redis-pera izdvojiti u konačnici od 350 pa do 600 kuna.