Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Po pobjedu koja vedri jesen

Autor: Drago Bajković

30.08.2013. 22:00
Po pobjedu koja vedri jesen

Foto: Zvonko KUCELIN



U 8. kolu Prve HNL Zadar danas na Stanovima dočekuje momčad Slaven Belupa. Farmaceuti trenutačno drže posljednje mjesto na prvoligaškoj ljestvici s dva osvojena boda i na prvi pogled Zadar je favorit u ovoj utakmici. Međutim, svjesni su u prvoligašu sa Stanova da bodovi neće doći sami, već će se za trobod dresovi itekako morati natopiti znojem. Momčad Ferde Milina spremna je dati sve od sebe ne bi li došli do treće prvenstvene pobjede. Svjesni su važnosti ove utakmice, a kao dobra uvertira poslužila im je visoka pobjeda nad Plitvicom u Hrvatskom nogometnom kupu.
– Želimo treću pobjedu ove sezone. Zato Slaven Belupo valja pobijediti – kao iz topa »ispucao« je Jure Jerbić, Zadrov veznjak.
– Imamo pet bodova prednosti ispred Koprivnična i želja nam je tu »zalihu« i povećati. Međutim, svjesni smo da je pred nama izrazito težak zadatak. Možda jesmo blagi favoriti na papiru, ali to ništa ne znači kada krene utakmica. Moramo svoju premoć pokazati na travnjaku.
Slaže se Jerbić s konstatacijom da »farmaceuti« imaju itekako opasnu momčad.
– Slaven Belupo je naš izravni konkurent u očuvanju prvoligaškog statusa i time bi pobjeda protiv njih bila važnija. Činjenica je da su u krizi i to pokazuje njihov položaj na ljestvici. Međutim, iz kola u kolo igraju sve bolje i dokazuju da imaju kvalitetu, a vodi ih Ivan Katalinić.
U posljednje vrijeme Zadar igra dobro protiv momčadi iz grada juhe.
– U prošloj sezoni smo ih na Stanovima dvaput u tjedan dana pobijedili rezultatom 1:0. Šteta što tu prednost nismo uspjeli materijalizirati u Kupu. U svakom slučaju posljednjih sezona protiv njih igramo tvrde utakmice sa sretnim završetkom. Ne bih imao ništa protiv da i ove subote jednom pogodimo njihovu mrežu, a da naša ostane prazna.