Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jerbić: Trofej Hrvoja Ćustića mi puno znači

30.08.2016. 22:00
Jerbić: Trofej Hrvoja Ćustića mi puno znači


Jure Jerbić, dojučerašnji prvotimac Nogometnog kluba Zadar, a sada vinkovačke Cibalije, dobitnik je Trofeja Zadarskog lista “Hrvoje Ćustić” za sezonu 2015./16. Jure je najbolje ocijenjeni igrač NK Zadra u prošloj sezoni s prosječnom ocjenom 6.19, a u najbližoj pratnji bili su mu suigrači Ivan Tokić s prosjekom 6.16, te Tomo Gluić sa 6.06. Iako prethodne dvije sezone nećemo pamtiti po dobrome što se tiče kluba sa Stanova zbog ispadanja, najprije iz Prve HNL u Drugu, te nakon toga i u Treću ligu, trud i zalaganje, te kvaliteta igrača koji nastupaju u Zadrovom dresu ne smije ostati nezamijećena. A Jerbić je upravo takav tip igrača, tih, nenametljiv, ali na terenu goropadan. Najveći dio prošle sezone u izostanku Jakova Suraća bio je kapetan momčadi. Ono po čemu će Jerbić zasigurno ostati upamćen je da je prvi koji je uspio obraniti ovu laskavu titulu koja nosi ime po tragično stradalom igraču Zadra Hrvoju Ćustiću, s obzirom da je dobitnik Trofeja bio i u prošloj sezoni.
– Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što sam i ove sezone dobitnik Trofeja Zadarskog lista Hrvoje Ćustić – kazivao je jučer ujutro Jerbić koji je uspio uhvatiti nekoliko slobodnih dana u svom rodnom gradu.
– Zadovoljstvo je tim veće što sam ovu laskavu titulu dobio i u prošloj sezoni i sada se mogu pohvaliti da sam prvi koji je uspio obraniti naslov. Poznato je koliko nam svima znači ovaj trofej jer nosi ime po našem nesretno stradalom suigraču Hrvoju Ćustiću. Zahvaljujem se Zadarskom listu na ovoj tituli na koju sam posebno ponosan. Zadovoljstvo bi bilo još i veće da u prošloj sezoni nismo ispali u tu nesretnu Treću ligu. Ipak, to ne umanjuje moj ponos što moje dobre igre nisu prošle nezamijećeno i što sam na kraju sezone bio najbolje ocijenjeni igrač Zadra.
Na trenutak smo se vratili prošloj sezoni i pokušali još jednom s vremenskim odmakom analizirati razloge novog ispadanja Zadra u niži rang natjecanja.
– Mislim da se po tom pitanju nema što previše filozofirati jer nam je svima jasno gdje leže uzroci ispadanja, najprije iz Prve HNL, a onda i iz Druge. Financijska situacija u dvije prošle sezone što se tiče NK Zadra bila je katastrofalna, a posebno teška bila je ova posljednja. Igrači uopće nisu dobivali plaće, često smo bili pod suspenzijom Saveza, zbog dugova su nam isključivali struju i vodu, i praktički se do petka nije znalo hoćemo li igrati utakmicu tog kola. Sve to dovelo je na kraju do ispadanja u Treću ligu. Šteta, jer imali smo, posebno u prvom dijelu sezone jako dobru momčad sastavljenu od iskusnih igrača te mladih koji su bili itekako talentirani. Čak bih rekao da smo imali momčad koja se po kvaliteti mogla boriti za vrh. Međutim, financijska neimaština dovela je do toga da se “biraju” utakmice, a na polusezoni se momčad praktički raspala. Unatoč velikom trudu drugoligaški status na kraju nismo uspjeli sačuvati.
Jerbić je od ljeta član povratnika u prvoligaško društvo, vinkovačke Cibalije kojoj baš i ne cvjetaju ruže na početku nove sezone.
– Meni je bilo najvažnije da se vratim ponovno na prvoligašku scenu. Još u lipnju me zvao trener Cibalije Stanko Mršić i odmah sam prihvatio njegov poziv. Nisam htio previše čekati i kraj ljeta završiti bez kluba iako bih možda bilo i boljih ponuda. U Cibaliji sam odlično primljen i mogu kazati da sam zadovoljan uvjetima. Naravno, bilo bi puno bolje da nam krenu i rezultati. Za sada imamo tri osvojena boda iz tri remija i još uvijek čekamo prvu pobjedu. Momčad je solidna, čak i dobro uigrana s obzirom da je to gotovo ista momčad koja je prošle sezone izborila povratak u Prvu ligu. Međutim, nedostaje malo iskustva igranja u višem rangu i to nas je koštalo dosta bodova na početku ove sezone. Vjerujem da će i to doći na svoje i da ćemo uskoro imati više bodova na svom kontu.
Zadar je u 1. kolu Treće HNL pobijedio Val i najavio borbu za vrh ove sezone.
– Vjerujem da Zadar već ove sezone može izboriti povratak u Drugu ligu. U svakom slučaju su prvi favoriti i sve ostalo bilo bi veliko čudo. Naravno, puno toga će ovisiti o financijskoj situaciji u Klubu. Ali, ako te stvari budu funkcionirale, a ima informacija da su se pomaknule s mrtve točke, onda uopće ne sumnjam da će Zadar biti prvak. Osim mene, Butića i Jurića, svi iz prošlogodišnje momčadi su ostali na okupu, a na Stanove se vratio iskusni Dragan Župan o čijoj kvaliteti ne trebamo posebno raspravljati. U novu sezonu krenulo se pobjedom nad Valom, a to je rlo važno zbog samopouzdanja i atmosfere startati s tri boda. Od srca želim zadru povratak, najprije u Drugu ligu, a onda kroz sezonu ili dvije u Prvu gdje je ovom klubu i mjesto – kazao je Jerbić.