Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Subotičani na trgu zaplesali Linđo

30.08.2016. 22:00
Subotičani na trgu zaplesali Linđo


Nakon dvije plesne priredbe odrađene u Sv. Filip i Jakovu te jedne u kojoj su dan ranije gostovali u Biogradu na Moru, članovi folklornog odjela Hrvatskog kulturnog centra u Subotici sinoć su i na Narodnom trgu u Zadru prezentirali svoju kulturnu baštinu.
– Željeli smo pokazati ljudima u Zadru, Biogradu i Sv. Filip i Jakovu bunjevačke plesove i nošnje, a uz to smo odradili i hercegovački Linđo te mješovitu Vlašku igru, vrlo atraktivni i temperamentni ples – istaknuo je Andrija Bašić Pavković, umjetnički rukovoditelj folklornog odjela Hrvatskog kulturnog centra u Subotici, koji je u Zadar doveo 35 mladih plesača i plesačica. Oni su se, uz pomoć svojih “starijih kolega”, na vrlo zanimljiv i atraktivan način, prezentirali Zadranima te gostima, koji su u velikom broju popratili ovu kulturno-umjetničku manifestaciju.
Organizator ove priredbe je Udruga svirača na tradicijskom glazbalima “Zvuci Zavičaja” iz Zadra, koja je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra i Gradskom knjižnicom Zadar, idejni začetnik sinoćnje manifestacije.
– S obzirom da je Hrvatski kulturni centar najveća institucija Hrvata u Srbiji i s obzirom da okupljaju velik broj članova, mi smo im željeli dati na značaju. Izrazito mi je drago što smo ugostili čuvare tradicijske kulture Hrvata – istaknuo je Dragan Brzoja, iz Udruge Zvuci Zavičaja.