Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ne znam zbog čega smo bili tako loši

30.10.2011. 23:00
Ne znam zbog  čega smo bili tako loši


Zaista ne znam zašto smo bili ovako loši. Zašto smo igrali u takvom grču. Siguran sam da više ne možemo odigrati ovako loše. Bilo je ovdje i nekih dobrih stvari, ali o njima zaista nema smisla raspravljati kada smo imali ovako lošu realizaciju


Vidjeli ste i sami. Ovo je zaista bila čudna utakmica – započeo je konferenciju za novinare nakon dvoboja s Dardom trener Zadra Aleš Pipan.
– Zaista smo imali mnogo neraspoloženih igrača. Sreća da smo ipak imali dobrog Ivanova večeras koji se uvijek našao na pravom mjestu i skupljao sve otpatke i zabijao kad mi više nismo imali nikakve ideje kako zabiti koš.
Zapeo je zadarskom strategu u oko jedan statistički podatak.
– Imali smo čak 56 skokova. To se zaista rijetko događa. Previše smo promašivali. Jednostavno napadački smo bili katastrofa. Da smo bili samo malo bolji, ova razlika bi bila mnogo veća.
A Pipan je objasnio što nije valjalo, ali i on sam je priznao da ne zna koji je razlog tome.
– Mi smo zaista dobro trenirali cijeli prošli tjedan. Željeli smo odigrati pravu utakmicu. Trudili smo se biti bolji, igrati bolje, tečnije. Zaista ne znam zašto smo bili ovako loši. Zašto smo igrali u takvom grču. Siguran sam da više ne možemo odigrati ovako loše. Bilo je ovdje i nekih dobrih stvari, ali o njima zaista nema smisla raspravljati kada smo imali ovako lošu realizaciju.
Toni Brnas ponovo nije dobio niti jednu minutu. Predstavnike “sedme sile” zanimao je i Pipanov komentar na situaciju s tim igračem.
– On je i dalje tu, on je u sistemu i sigurno će biti prilika i za njega. Tražio sam ovaj put Batura. Želio sam njega razigrati. Bit će prilike za sve igrače.
Organizatori igre ne pružaju partije kakve se od njih očekuju?
– U ovoj utakmici su svi bili ispod svog nivoa pa tako i oni. Tražio sam od momčadi da igra brže s točnijim rješenjima, ali protiv Darde toga nije bilo. Bilo je mnogo krivih i nelogičnih riješenja.
Situacija s Filipom Tončinićem koji je izvrnuo zglob?
– Treba vidjeti. Teško je davati dijagnoze prije nego što se taj zglob slika.


Ivanov: Nismo bili dobri, ali smo kontrolirali utakmicu




U obrani smo i dobro izgledali, ali u napadu jednostavno nismo imali rješenja – rekao je najbolji igrač Zadra u pobjedi nad Dardom Ive Ivanov, koji je bio svjestan loše izvedbe svoje momčadi, ali ipak ističe da pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.
– Tijekom cijele utakmice imali smo razliku, kontrolirali smo igru i na kraju dobili. To je ipak najvažnije.
U posljednjoj četvrtini Darda se ipak poprilično približila. Je li se javila panika kada su gosti stigli na -6?
– Nije. Imali smo mi sve pod kontrolom. Na kraju je Batur uspio riješiti susret, ali ponavljam, naša pobjeda nije došla u pitanje.
Zadarski igrači sada imaju dva tjedna stanke jer su slobodni u idućem kolu. A nakon toga ih očekuje dvoboj sa Zabokom.
– Odmorit ćemo se sad malo. Trener nam je dao par dana slobodno, a nakon toga idemo na Zabok. Moramo se dobro spremiti za tu utakmicu i odigrati kako treba. Moramo biti pravi. Puno bolji nego u ovoj utakmici – zaključio je Ivanov.