Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Izrada projekta – velika prepreka do EU fondova

Autor: Siniša Klarica

30.10.2012. 23:00
Izrada projekta – velika prepreka do EU fondova

Foto: Marin GOSPIĆ



Petra Goran ponovno je naglasila da je riječ o složenom i zahtjevnom poslu jer se u javnosti vrlo često čuje da je upravo nepoznavanje metode izrade projekta, jedna od velikih prepreka do EU fondova. Stoga će nakon ove uvodne radionice, biti organizirana još jedna četverodnevna


Od ideje do EU projekta naziv je dvodnevne radionice koja se ovih dana održava u IMPACT centru u Zadru. Kako je u uvodu rekla Petra Goran, inače voditeljica projekta UNDP-a u IMPACT centru, riječ je o zajedničkom projektu sa Zadarskom županijom usmjerenom na edukaciju udruga u pisanju, pripremi i prijavi projekata za EU natječaje.
– Riječ je o programu koji se provodi cijele godine, a ova radionica namijenjena je za predstavnike udruga koje nemaju nikakva iskustva u pisanju projekata. U dva dana voditelj radionice Nenad Vakanjac, inače “free-lancer” s velikim iskustvom u ovom poslu, provest će polaznike kroz sve ono što je potrebno kako bi se pripremili projekti prema EU. Važno je napomenuti da je radionica organizirana za sve udruge Zadarske županije, posebice iz područja kulture, zaštite okoliša i braniteljske udruge. Udruge zdravstva i socijalne skrbi već su proljetos imale posebnu radionicu, rekla je neposredno prije otvaranja radionice Petra Goran.
Petra Goran ponovno je naglasila da je riječ o složenom i zahtjevnom poslu jer se u javnosti vrlo često čuje da je upravo nepoznavanje metode izrade projekta, jedna od velikih prepreka do EU fondova. Stoga će se nakon ove uvodne radionice, organizirati još jedna, četverodnevna, napredna radionica gdje će se ići na pisanje konkretnih prijedloga za sasvim određene natječaje.