Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Smrtno stradao bračni par iz Skradina

Autor: Suzana Bandić

30.10.2012. 23:00
Smrtno stradao bračni par iz Skradina

Foto: PIXSELL



Brzina, nepažnja vozača i loši vremenski uvjeti kumovali su prometnoj nesreći u kojoj su dvije osobe poginule i dvije lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila u ponedjeljak navečer, oko 18.50 sati, kod odmorišta Zir na autocesti nedaleko od Gospića.
– Do nesreće je došlo kada je 36-godišnjak iz Solina, upravljajući osobnim vozilom marke opel zafira splitskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine, loše vidljivosti i preglednosti te zahvaljujući lošim atmosferskim prilikama i gustoći prometa prednjim dijelom vozila udario u zaustavljeno osobno vozilo marke citroen C3 šibenskih registracija – izvijestili su iz PU ličko-senjske dodavši kako se citroen C3 na lijevoj kolničkoj traci našao nakon što je prethodno samostalno sudjelovao u drugoj prometnoj nesreći.
Naime, policijskim očevidom na mjestu nesreće utvrđeno je kako je 57-godišnji muškarac iz Skradina prije naleta opel zafire, također zbog prebrze vožnje izgubio nadzor nad citroenom, sletio ulijevo na meki teren, udario u središnju metalnu razdjelnu ogradu te se od nje odbio i potom zaustavio na lijevoj prometnoj traci.
Odmah nakon sudara oba su se vozila zapalila, a smrtno su stradali 57-godišnji vozač citroena i njegova 54-godišnja putnica, dok su vozač opel zafire i 33-godišnji putnik, koji je sjedio na suvozačkom mjestu, zadobili lakše tjelesne ozljede, no ipak su hospitalizirani Općoj bolnici u Gospiću.
– Očevid prometne nesreće obavio je zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske po čijem su nalogu tijela smrtno stradalih osoba prevezena u Opću bolnicu u Zadar radi obdukcije – kažu u ličko-senjskoj policiji koja je protiv 36-godišnjeg vozača opel zafire iz Splita podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.