Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Osigurati minutažu mlađim igračima

30.10.2016. 23:00
Osigurati minutažu mlađim igračima


Nakon dobre utakmice, ali i poraza protiv Krke u ABA ligi, košarkaši Zadra okreću se domaćem prvenstvu, u kojem ih večeras u 19 sati u dvorani “Krešimir Ćosić” dočekuje momčad Splita.
– Mi tu utakmicu moramo dobiti – nedvosmislen je bio trener Zadra Ante Matulovič, koji vjeruje da njegova momčad ima snage da bez većih problema stigne i do četvrte pobjede u A-1 ligi.
– Nikako ne smijemo pomisliti da će ova utakmica biti lagana. Sigurno neće s obzirom i na fizički umor i putovanje koje smo imali, ali uvjeren sam da će danas svi igrači odigrati na svom maksimumu, da ćemo pristupiti Splitu ozbiljno i da ćemo napraviti sve da riješimo ovaj susret bez većih trzavica.
Zadrani nakon dugog niza godina imaju veći broj utakmica i pitanje je hoće li se kod njih dogoditi fizički pad. Doduše, utakmice svakih par dana pa i svaki dan, u profesionalnom sportu nisu ništa novo, a Zadar ima mladu momčad, tako da problema u tom segmentu ne bi trebalo biti. A, kao što je i sam trener Zadra istaknuo, u ovakvim utakmicama bi mlađi igrači morali dobiti priliku, jer za sada su igrali premalo.
– Mi i dalje nastavljamo u ritmu od dvije utakmice tjedno. Već nekoliko dana kasnije na rasporedu je vrlo teška utakmica protiv Igokee. Mi ćemo napraviti sve da i danas i protiv Igokee s terena odemo kao pobjednici.