Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadrani za Novu putuju na kratke relacije

30.12.2010. 23:00
Zadrani za Novu putuju na kratke relacije


Zadrani su tradicionalno najviše odabirali Primošten, Vodice i Trogir. U Aurori u Primoštenu nastupa Jelena Rozga, u hotelu Medena u Trogiru nastupa Mladen Grdović, a u hotelu Olympia u Vodicama zabavlja Jole. Od europskih putovanja, Zadrani biraju jeftinije trodnevne i petodnevne aranžmane za Beč, Prag, Budimpeštu, Bratislavu, kaže Ivan Vukša iz putničke agencije Terra
Unatoč recesiji i nepovoljnoj atmosferi koja zbog nje vlada, Zadrani se ne odriču putovanja. Možda putuju baš da se od toga svega i udalje. Dobra prilika za povoljna putovanja u aranžmanima putničkih agencija je upravo doček Nove godine, koji će Zadrani slaviti po hrvatskim i europskim destinacijama, a manje na dalekim putovanjima.
Kako doznajemo od Ivana Vukše iz putničke agencije Terra, iz njihova kataloga s aranžmanima za doček Nove godine Zadrani su tradicionalno najviše odabirali Primošten, Vodice i Trogir.
– U Aurori u Primoštenu nastupa Jelena Rozga i za tu lokaciju već godinama postoji veliki interes u Zadru. Zatim, u hotelu Medena u Trogiru nastupa Mladen Grdović, a u hotelu Olympia u Vodicama zabavlja Jole, kaže Vukša.
Aranžman za Primošten koji uključuje ulaznicu u Auroru i jedno noćenje košta 400 kuna. Doček u Medenoj košta od 700 do 950 kuna za jedno noćenje, a uključuje i novogodišnju večeru uz nastup Grdovića.
Uz Olyimpiju, kod Zadrana je popularan i doček u hotelu Punta u Vodicama, gdje će zabavljati Najbolji ciganski orkestar, Paganini bend i Bijele udovice.
Od europskih putovanja, veliki je interes za jeftinije trodnevne i petodnevne aranžmane, koji uključuju prijevoz autobusom, noćenja u hotelu s tri zvjezdice i razgled uz turističkog vodiča.
– Od europskih putovanja, našim klijentima je najzanimljiviji petodnevni aranžman u Pragu, koji uključuje tri noćenja te posjet Beču i Telču, a košta 1399 kuna. Ima puno interesa i za petodnevni aranžman putovanja u Bratislavu, uz posjet Beču, što košta 1499 kuna. Popularan je i jeftiniji aranžman za Budimpeštu, dva noćenja za 850 kuna. Jako smo zadovoljni s bookingom, krenuo je na vrijeme i nije ništa lošije. Nije to recesija uspjela pokvariti, govori Vukša.
U putničkoj agenciji Aquarius situacija je dosta lošija no prošle godine. Kako kaže Lorand Narančić, djelatnik u agenciji Aquarius, recesija se osjeti.
– Najviše je interesa za hotel Medena u Trogiru, hotel Plitvice, zatim za hotele Olympia i Imperijal u Vodicama. Što se tiče europskih putovanja, najtraženiji su povoljni aranžmani po 2-3 dana za Budimpeštu, Veneciju i Pariz. Iako u ponudi imamo i aranžmane za daleka putovanja, za njih nije bilo interesa. Jedino su preko nas uzimali avionske karte za dalje destinacije, a smještaj sami nalaze ili idu kod rodbine, rekao je Narančić, dodajući da je kod njih najprodavaniji aranžman za doček 2011. godine hotel Olyimpia u Vodicama.