Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Krov nad glavom za baku nastradalu od eksplozije

30.12.2011. 23:00
Krov nad glavom za baku nastradalu od eksplozije


U noći sa četvrtka na petak  82-godišnja Lenka Dražić u debeljačkom zaselku Donje Podvršje ostala je bez krova nad glavom. Uslijed detonacije plina, za koji se pretpostavlja da je iscurio iz plinske boce, baka Lenka je teže ozlijeđena dok se krov od lesonit ploča jednostavno razletio po dvorištu. Što od detonacije, što zbog kiše, gotovo je uništen sav namještaj i kućni aparati u svojevrsnoj garsonijeri, spavaonici sa kuhinjom.
Općina Sukošan i mjesni odbor Debeljak pokazali su da bez razmišljanja uskaču u pomoć onima kojima je potrebna. Općinski načelnik Ante Martinac, predsjednik MO Debeljak Neven Torbarina i općinski vijećnik Ante Jerak Špaca došli su jučer na mjesto događaja.
– Došli smo u obilazak da vidimo nastalu štetu kako bi žurnije mogli nešto napraviti kako bi se ozlijeđena baka po izlasku iz Opće bolnice u Zadru imala gdje vratiti. Općina Sukošan i mjesni odbor Debeljak su na raspolaganju da radnom snagom i financijski pomognu postaviti krovište i kupi najnužniji namještaj i kućanske aparate, najavio je načelnik Martinac.
Kako je baka živjela sama odmah će se stupiti u kontakt s najužom rodbinom kako bi dobili informacije hoće li se uopće više i vratiti kući u Donje Podvršje, smjestiti se možda kod rodbine ili u neki od domova za starije osobe.
– Nakon razgovora s bakom i njezinom bližom rodbinom o pokretanju akciji će blagovremeno biti izvješteni mještani Debeljaka, općinski žitelji i ljudi dobre volje, kao i župnik don Tomislav Sikirić, kako bi se u humanitarnu akciju uključilo što više ljudi, poručio je Neven Torbarina dodavši kako će se najprije odrediti nositelj akcije, koji će voditi i nadgledati moguće radove na bakinoj oštećenoj kući.