Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na biciklijadi rekordan broj sudionika

Autor: Branko Božić

30.12.2012. 23:00
Na biciklijadi rekordan broj sudionika

Foto: Branko BOŽIĆ



Sad je bicikilijada čvrsto u našim rukama i mi je nećemo više ispuštati iz ruku. Ona pored sportsko-rekreativnog sadržaja ima i turističko-propagandnu ulogu, zaključio je virski načelnik Kristijan Kapović


U povodu božićno-novogodišnjih blagdana ove je subote u organizaciji Općine Vir, Turističke zajednice Općine Vir, “Vir turizma d.o.o.” te dvaju zadarskih biciklističkih klubova “Zadar” i “Donat” održana već tradicionalna sedma po redu te ujedno treća božićno-novogodišnja biciklijada na relaciji Zadar-Vir.
Lijepo vrijeme izmamilo je brojne bicikliste, kako profesionalce tako i rekreativce iz Zadra i njegove šire okolice koji su nakon dužeg kišnog perioda izvezli svoje bicikle i krenuli u jedinstveni đir do otoka Vira i natrag.
Na Obali kneza Branimira u Zadru odakle se krenulo ujutro, prije starta bila je velika gužva. Na opće iznenađenje Organizacijskog odbora kojeg su činili načelnik općine Vir Kristijan Kapović, predsjednik OV-a Vir Mate Radović, direktor TZ-a Vir Šime Buškulić i njihovi suradnici Ivan Čepić i Josko Bašić okupio se do sada rekordan broj sudionika, njih ukupno 132. Najmlađi među njima bio je Luka Škara sa šest i pol godina kojem je u pratnji bio otac Željko, dok se među starijom prokušanom biciklističkom “gardom” isticao nezaobilazni zadarski trojac Mirko Domitrović (67), Mišo Volarević (65) i Duje Morić (64). Svi oni su u pratnji i pod budnim okom pripadnika zadarske Prometne policije, ekipe Hitne medicinske pomoći, ekipe “Vir održavanja d.o.o.” te servisne biciklističke službe put od Zadra do središta Vira prevalili za dva sata bez većih poteškoća.
Po dolasku na cilj u centru Vira biciklisti su se okupili na terasi restorana “Kotarina”. Pozdravio ih je načelnik Kristijan Kapović te im zahvalio na sudjelovanju. Njima i njihovim obiteljima poželio je sretne božićno-novogodišnje blagdane te puno sreće i ljubavi u nadolazećoj 2013. godini.
Nakon kraćeg odmora sudionici su dobili zasluženi ručak kojeg je pripremio vrijedni kuharsko-konobarski tim restorana: Tomislav Bašić, Milan Krnčević, Danijela Vučetić, Jakov Buškulić, Tonći Kapović. Albert Kapović i Zoran Škorić, a sve je nadgledao voditelj restorana Josko Bašić.
Upriličena je i nezaobilazna tombola u kojoj je glavni zgoditak 2.500 kuna vrijedni “Fuji MTB” bicikl sa 24. brzine osvojio 13-godišnji Zadranin Dominik Plentaj učenik OŠ “Šime Budinić” kojemu je ovo bilo prvo sudjelovanje na biciklijadi. Bicikl je dobitniku uručio direktor TZ-a Šime Vučetić. Utješne nagradne pakete u kojima su bile kacige, majice i biciklistički kitovi osvojili su biciklisti Duje Kalac, Šime Glavan, Duje Morić, Daniel Filić, Matej Radović, Neven Pavić, Remigio Kotlar, Roko Zorović i Antonio Katuša.
– Sad je bicikilijada čvrsto u našim rukama i mi je nećemo više ispuštati iz ruku. Ona pored sportsko-rekreativnog sadržaja ima i turističko-propagandnu ulogu, zaključio je virski načelnik Kristijan Kapović.