Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Organizirali uličnu autoutrku pa sletjeli u 15 metara duboku provaliju

Autor: Suzana Bandić

30.12.2012. 23:00
Organizirali uličnu autoutrku pa sletjeli u 15 metara duboku provaliju


Čitatelj koji je fotografije poslao tvrdi pak kako su prije eksplozije i zapaljenja vozila iz njega izišli vozač i njegova dva suvozača te da je bila riječ o “street race” utrci kakve smo mogli vidjeti u američkim filmovima


Nesvakidašnja nesreća u kojoj samo pukom srećom nitko nije teže nastradao dogodila se jučer poslijepodne u krugu vojarne Šepurine.
Bez alkohola
– Oko 17 sati zaprimili smo dojavu da je 23-godišnji vozač, koji je upravljao fiat bravom riječkih registarskih oznaka, iz još uvijek neutvrđenih razloga sletio s piste u krugu vojarne u Šepurinama u provaliju duboku 15-ak metara, nakon čega se automobil zapalio te u potpunosti izgorio – prve su informacije o neobičnoj prometnoj nesreći koje smo u nedjelju navečer dobili u PU zadarskoj. Očevid, naime nije bio okončan jer je trebalo obaviti razgovor s mladim vozačem koji je zbog ozljeda prevezen u OB Zadar. Mladić je policajcima kazao kako je u vozilu prije slijetanja s piste u krugu vojarne bio sam, a u Hitnu medicinsku pomoć dovezao ga je njegov prijatelj. On je po svemu sudeći tek lakše ozlijeđen. Alkotest je pokazao da nije konzumirao alkohol prije vožnje. Zanimljivo je, medutim, da su se u međuvremenu na internetskom portalu 24 sata pojavile snimke koje je snimio i ovom mediju ustupio čitatelj tvrdeći kako su prije eksplozije i zapaljenja vozila iz njega izišli vozač i njegova dva suvozača te da je bila riječ o “street race” utrci kakve smo mogli vidjeti u američkim filmovima.
Građani zbog utrka zovu policiju
U policiji nam tu informaciju nisu mogli potvrditi, no doznali smo kako su građani nerijetko nazivali broj 92 upravo zbog takvih utrka, na toj lokaciji. Prije šest godina u jednoj takvoj utrci nedaleko Vitrenjaka poginuo je mladi Zadranin nakon što je u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i udario u deblo palme. S njim su u tom trenutku bila tri putnika, no srećom prošli su bez posljedica.