Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bilić više neće voditi Lučku upravu Zadar

30.12.2016. 23:00
Bilić više neće voditi Lučku upravu Zadar


Ravnatelju Lučke uprave Zadar, Emilu Biliću istekao je četverogodišnji mandat, a iako natječaj još nije objavljen već se zna da će njegovu dužnost preuzeti netko drugi.
Najavio je to još prošle godine zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta razočaran načinom na koji je Bilić vodio jednu od najvažnijih zadarskih ustanova čije su sastavnice lokalnoj vlasti bile neizostavnim dijelom gospodarskog razvoja grada. Biliću se zamjeralo da je u vođenju Lučke uprave slušao naredbe SDP-ovog ministra Siniše Hajdaša Dončića, zanemarujući savjete lokalne vlasti i interese Zadra.
Kalmeta je tako Biliću još uoči parlamentarnih izbora u studenom prošle godine na otvaranju Gaženice kazao: “Budite sigurni da me tamo neće dočekati Bilić”, poručujući mu da je “SDP-ov kadar koji je pristao biti pukim izvršiteljem njihove politike koja je srozala Hrvatsku na svim poljima”.
HDZ mu je tada dao i mogućnost odabira – neka ode sam ili će ga smijeniti. Bilić, naravno, nije otišao, ali mu je odlazak danas zajamčen jer ga ni lokalna ni nacionalna vlast više ne žele više vidjeti na mjestu ravnatelja Lučke uprave Zadar.
O postupku izbora ravnatelja LU Zadar razgovarali smo s predsjednikom Upravnog vijeća, Božidarom Longinom, koji kaže kako će uskoro biti objavljen natječaj:
– S istekom mandata Emil Bilić imenovan je za v.d. ravnatelja, a postupak izbora novog ravnatelja započet će u siječnju kada ćemo odabrati najboljeg mogućeg kandidata za tu dužnost – najavljuje Longin.