Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Božić okupio sve generacije “klasičara”

30.12.2016. 23:00
Božić okupio sve generacije “klasičara”


Na inicijativu ravnatelja Klasične gimnazije Ivana Pavla II. don Ante Sikirića, prvi put su se susreli bivši i sadašnji učenici i djelatnici. Kako bi se obnovili stari kontakti i prijateljstva, oformljen je odbor bivših učenika koji su uložili nekoliko mjeseci truda u organizaciju ovog događaja. Bilo je potrebno pronaći sve te ljude, okrenuli su stotine telefonskih brojeva, oglasili susret na društvenim mrežama, proširili priču od uha do uha.
Okupilo se njih dvjestotinjak, a sljedeći put, nadaju se, bit će ih i više kad se još pročuje za ovaj lijepi susret.
Kako je rekao don Ante Sikirić, Božić je prvenstveno vrijeme u kojem se Bog rodio da bi otkupio čovjeka.
– Ali isto tako, Božić je vrijeme vraćanja svome domu, okupljanja obitelji, obnove prijateljstva. Tako i mi našu školu smatramo svojom obitelji i zato nas veseli ponovno okupljanje nekadašnjih kolega i prijatelja, rekao je Sikirić te zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji.
Susretu je prisustvovao i nadbiskup Zadarske nadbiskupije, msgr. Želimir Puljić koji je pohvalio cijelu inicijativu te izrazio želju da susret klasičara postane tradicionalan.
U prvom dijelu programa, prema fotografijama na projektoru, prisjetili su se svih generacija novog doba škole, od školske godine 2002./2003. Istaknuti su, također, i mnogobrojni biseri učenika koji su nasmijali sve prisutne. U kratkom programu, svima su se obratili i najstariji aktualni profesori škole, Vanja Bajlo, Mirela Zupčić i Marijan Pranjić.
U neformalnom dijelu, uz fritule, kolače i kuhano vino koje su pripremali bivši učenici, svi su se zadržali još i više jer je trebalo puno toga nadoknaditi. Rastali su se zadovoljni i ispunjeni, s željom da se sretnu i sljedeće godine u još većem broju.