Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na udaljenom otoku popunjeni svi smještajni kapaciteti!

30.12.2016. 23:00
Na udaljenom otoku popunjeni svi smještajni kapaciteti!


Ni jaka bura, koja je puhala u četvrtak navečer, nije mogla zasmetati dobrim vibracijama, koje svakodnevno privlače sve više posjetitelja na otok Silbu i na manifestaciju “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI”. U sklopu nje je te večeri otvoren međunarodni festival Silba Vibra Fest.
 Zbog otvaranja Silba Vibra Festa stigli su brojni gosti i umjetnici, što je dovelo do toga da su svi smještajni kapaciteti na otoku trenutačno popunjeni, čime su organizatori i volonteri manifestacije već ostvarili svoju misiju. Pokazali su, naime, da se i bez budžeta, na ovom malom dalmatinskom otoku itekako može oživjeti turističku i kulturnu ponudu tijekom zimskih mjeseci.
– Odaziv na naše sadržaje u sklopu ove manifestacije je zaista iznad očekivanja. Mi smo se ujedinili i potrudili i bili smo svjesni da ćemo ponuditi drugačiji Advent i kreativne sadržaje, ali iskreno, nismo očekivali ovakav interes i podršku. Navala publike je kulminirala ususret Silba Vibra Festu, pa tako trenutačno na otoku nema više slobodnih smještajnih kapaciteta. Također, svakodnevno nas zovu brojni turisti i predstavnici turističkih zajednica s drugih otoka, ali i velikih gradova iz cijele Hrvatske, s upitima o programu na našoj Silbi i mogućnostima dolaska na otok, otkriva Alma Kruško, članica Mjesnog odbora Silbe.
Interaktivni performans Nevidljiva ljepota
Inače, Silba Vibra Fest, koji je završio sinoć, sinoć su svojim nastupom otvorili Frane & Mo.
– Uz sjajne bendove, čarobnjak Luka Vukmirović – Brada zabavljao je  najmlađu publiku, a potom je publika zaplesala na ritmove Željke Brdar i Braslava Bradića. Mlada Irma Bulaja zadivila je publiku svojim izrazito simpatičnim solo nastupom, a oduševljenje se nastavilo u parkiću pored čarobnog trga, u kojem je Fillip Borelli izveo interaktivni performans zvan ‘Nevidljiva ljepota’. U njemu se kroz prikladno osvjetljenje na izrazito inovativan i zanimljiv način prikazuje kako fizika i kretnja stvaraju nove umjetničke stilove. Da bi stvar bila savršena, okupila se i grupa glazbenika, Dora Fodor, Ivan Judaš, Tom Pižeta, Vito Danevski, Ivan Bilić i Marin Đaković, koji su ‘Nevidljivu ljepotu’ popratili glazbenim ritmovima i taj performans učinili još stvarnijim i uzbudljivijim, podijelila je svoje dojmove Paula Bolfan, članica MO i jedna od kreatorica koncepta Silba Vibra Festa.
– Mnogobrojna publika, koja je provela par sati na vjetru, znala je da će dočekati sjajni Jeboton ansambl. Dečki su, po dobrom starom običaju, zapalili publiku. Dobru atmsferu nastavila je grupa Sfumato, a završno su svi glazbenici prvog dana Silba Vibra Festa ujedinili svoje glazbeno umijeće i zasvirali zajedno u jam sessionu, koji je potrajao do dugo u noć. Bilo je očito da su svi zajedno, poneseni energijom našeg festivala, svirali kao da se oduvijek svi znaju, naglašava Paula uz napomenu da je i sinoćnja druga večer Silba Vibra Festa također imala odlične zabavljače i umjetnike. Tako su u petak navečer svi koji su došli na Silbu mogli uživati u slovenskom bendu The Fappers, nebeskim plesačicama Apsaradhe i mnogim drugim performerima i glazbenicima.
Doček Nove godine uz koncert i kreativne sadržaje
Na Silbi se priprema i veliki novogodišnji doček, uz grupe Nandino i Family No.1, brojne nagradne igre i kreativne sadržaje.
Ovogodišnju premijernu manifestaciju “SVI zaJEDNO ZA BOŽIČNU ČAROLIJU NA SILBI” svojim su složnim volonterskim radom iznjedrili  mještani Silbe, članice Mjesnog odbora Silbe okupljene oko inicijative Silba u srcu, producenti agencije Idi za srcem Kristijan Lopac i Aleksandar Kovačević, uz podršku članica i članova Pokreta otoka, Otočnog sabora i Turističke zajednice Silbe.
Više o programu iz dana u dan može se pratiti na fb stranici inicijative Silba u srcu: https://www.facebook.com/silbausrcu/ (ZL)