Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Tko se ne odazove hajci, platit će 100 kuna

30.12.2016. 23:00
Tko se ne odazove hajci, platit će 100 kuna


U blagdanskom ozračju jedna od najstarijih lovačkih udruga na zadarskom području “Diana-Božica lova”, koja će tijekom naredne godine obilježiti 110 godina postojanja i uspješnog rada, a koja u svojim redovima u desetak lovnih jedinica okuplja oko 550 lovaca, održala je u srijedu navečer u zadarskom restoranu Stipe redovnu godišnju skupštinu. Njome je uz pripomoć dopredsjednika Vitomira Čakaruna, tajnika Ivana Posaveca te predsjednika Nadzornog odbora Branimira Senkića rukovodio predsjednik Ervin Mrkić Pestić.
Nakon utvrđivanja kvoruma skupštinari su minutom šutnje izrazili počast svim umrlim lovcima društva u proteklih godinu dana, kao i svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. O svim pojedinostima vezanim za rad u proteklih godinu dana, kao i aktivnostima koje se planiraju provesti u narednoj 2017. godini, skupštinarima su detaljno elaborirali predsjednik Pestić, tajnik Posavec i voditelj financija Zoran Ukalović.
– Naredne godine lovočuvarima se planira nabavka nove radne odjeće a za potrebe društva planiramo kupiti i novo vozilo. Poradit ćemo i na unosu nove divljači u naša lovišta, i to 80 grla divljeg zeca, trčke skvržulje oko 500 kljunova te isto približno toliko fazanskih pilića. Izgradit ćemo za prihvat divljači dodatne gospodarske objekte, a kako bismo u još većoj mjeri zaštitili divljač, nastavit ćemo s uvođenjem reda i stege oko uzgoja, zaštite i provedbe LGO sukladno zakonu o lovstvu, pravilnicima i odlukama skupštine. Hajke na predatore, lisice, čagljeve i njima slične, naša su trajna zadaća i njih ćemo provoditi u uobičajeno zimsko vrijeme. Onaj tko se ne odazove, morat će društvu podmiriti 100 kuna po hajci. Provodit ćemo razne radove u lovištima, a svaki lovac će morati sudjelovati u izradi hranilišta, pojilišta, oranju i zasijavanju remize, čuvanju i ophodnji lovišta, prebrojavanju divljači. Aktivno ćemo se uključiti u izgradnju lovačkih kuća, a novac ćemo pokušati namaknuti iz EU fondova te pomoć lokalne uprave i samouprave, rekao je uz ostalo predsjednik Pestić.