Alen Plahinek

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Kolovoz 9, 2022 11:46

Podizanjem zastave uz nastup »Tovareće mužike« započele su Saljske užance, manifestacija koja se održava se po 63. put, a ove se godine, nakon smanjenog programa posljednje dvije godine zbog korona mjera, održala ponovno u svom punom sjaju. Organizator ove manifestacije je Turistička zajednica Sali, na čelu s Ivanom Čarić, direktoricom TZ-a Sali, koja nam je ujedno i prepričala bogat program koji su svi posjetitelji mogli vidjeti i doživjeti u protekla tri dana manifestacije.

Utorak, Kolovoz 9, 2022 08:55

Performansom Tine Keserović JugoBos na Narodnom trgu otvoren je Zadar snova, 26. Međunarodni festival novog kazališta. Ovaj festival bogatog sadržaja održava se sljedećih tjedan dana na svim frekventnijim lokacijama našeg grada. Osim bogastva programa, svakako valja istaknuti kako je i vrlo raznolik, tako da svatko od zainteresiranih mogao pronaći nešto za sebe.

Ponedjeljak, Kolovoz 8, 2022 14:31

Rezultati ovogodišnje mature generalno su ugodno iznenadili. Međutim, ipak postoji nekolicina učenika koji su postigli iznimne rezultate, točnije njih 96, koji su zbog toga dobili Nagradu Marin Soljačić, Nagradu Ante Žužul, nagrade za informatiku i nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Od njih 96 iz cijele Republike Hrvatske, čak troje ih je iz naše županije. Među njima je ii Sara Žuvanić, učenica Gimnazije Franje Petrića koja je s nama podijelila dojmove.

Srijeda, Kolovoz 3, 2022 16:00

Suradnjom Policijske uprave zadarske i Policijske postaje Zadar, uz podršku Ravnateljstva policije MUP-a RH i stranih policajaca, u Turističkom naselju Zaton organizirane su edukativne preventivne aktivnosti iz lokalnog projetka "Sigurnost u turizmu Zadarske županije" te radionica na temu "Sigurnost turista s posebnim naglaskom na sigurnost djece".

Srijeda, Kolovoz 3, 2022 14:00

U Domu kulture u Ninu DVD Pljusak iz Nina održalo je 23. redovnu skupštinu. Dnevni red se sastojao od šest točaka, a skupštinu je vodio predsjednik DVD-a Pljusak Željko Jurlina. Danas DVD Pljusak broj 54 članova, a većina njih je i nazočila na redovnoj godišnjoj skupštini, a bili su tu i zapovjednik JVP-a Zadar i predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Šoša kao i županijski zapovjednik Matej Rudić.

Srijeda, Kolovoz 3, 2022 13:13

U izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice postavljena je izložba »Oluja ‘95«, ususret obilježavanju vojno-redarstvene operacije Oluja kojom je oslobođen dio teritorija današnje Republike Hrvatske. Na izložbi su prikazane fotografije koje su ustupile 112. brigada HV-a i 7. domobranska pukovnija Zadar, čiji su članovi bili i na otvorenju izložbe. Izožba je otvorena minutom šutnje za sve poginule i nestale branitelje, a program otvorenja vodila je v. d.

Utorak, Kolovoz 2, 2022 13:30

Na mjestu višeg Doma za odgoj radi se rekonstrukcija i opremanje zgrade za novog stanara, Centar za socijalnu skrb Zadar. Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 22.246.734,53 kn. Od toga je 12.949.629,22 kn iz sredstava EU, dok je ostatak osiguralo nadležno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u svom financijskom planu za 2022. i 2023. godinu.

Ponedjeljak, Kolovoz 1, 2022 15:00

Turistička sezona došla je na vrhunac i u gradu nikada nije bilo više turista. Iza nas je udarni turistički vikend kojeg možemo opisati jednom riječju - gužva. Osim toga, Zadar se spominje u javnosti kao jedna od najskupljih destinacija.

Kako bismo se sami uvjerili kolike su uistinu bile gužve proteklog vikenda te kako novopridošli turisti planiraju provesti svoj odmor, otišli smo u Zračnu luku Zadar i na naplatne kućice.

Petak, Srpanj 29, 2022 14:00

Nakon dvadesetak dana i četiri uspješno održane radionice završio je ciklus kreativnih radionica za djecu »Čuvari baštine«, koji su kao glavnu temu imali bunare koji su reprezentativni primjer kulturnog dobra Arbanasa. Radionice su se održavale u knjižnici u Arbanasima, a voditeljica ove kreativne radionice Lucija Perović otkrila nam je svoje dojmove nakon što je sve završeno.

Četvrtak, Srpanj 28, 2022 14:33

U bolničkoj predavaonici održana je komemoracija za dr. Davora Nekića koji je preminuo prošlog tjedna u 74. godini života. Bio je vrhunski kardiolog i internist, bivši šef Karidologije i Interne, a više od svega bio je vrhunski čovjek. Tijekom svog rada objavio je mnoge znanstvene radove, sudjelovao je na brojnim skupovima, a bio je i mentor većem broju specijalizanata iz interne medicine i kardiologije.

Stranice