Ana Šarić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Rujan 7, 2021 12:57

Dan Sveučilišta u Zadru ove godine iznimno se obilježava u rujnu, nakon odgode zbog loših epidemioloških okolnosti u ožujku. Program Dies academicus 2021. započeo je u subotu, 4. rujna svečanom promocijom doktora znanosti i sveučilišnih specijalista, a nastavio se u nedjelju svečanim koncertom u sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija gdje su nastupile Snježana Rucner (violončelo), Martina Jembrišak (harmonika) i Zadarski kvartet klarineta. Jučer je nakon svete mise u kapeli sv.

Utorak, Rujan 7, 2021 09:30 1

Dvanaesti dan otako je javnosti otkriveno kako je Stipica Radoš, ravnatelj Srednjoškolskog đačkog doma Zadar, na svoj osobni bankovni devizni račun primao uplate od turista koji su tamo boravili u karanteni pokreće se postupak smjene. Potvrdio nam je to županijski pročelnik UO za obrazovanje kulturu i šport, Ivan Šimunić. Naime, Zadarska županije je osnivač ovog doma.

Subota, Rujan 4, 2021 14:15

Gradonačelnik Branko Dukić dodijelio je ugovore vrtićima drugih osnivača te predstavio projekte izgradnje novih vrtića. U Velikoj vijećnici Grada Zadra u četvrtak su dodijeljena 22 ugovora za koje je u Proračunu izdvojeno 18.334.000,00 kuna.

Subota, Rujan 4, 2021 12:13

Ana Jagić mlada je zadarska umjetnica, rođena 1991. u Zadru, 2010. završava Klasičnu gimnaziju Ivana Pavla II. u Zadru te iste godine upisuje preddiplomski sveučilišni studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Zimski semestar 2012./2013. provodi na Kraljevskoj akademiji likovnih umjetnosti u Antwerpenu, Belgiji (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen). Diplomirala 2016.

Petak, Rujan 3, 2021 12:30

Unatoč teškom početku turističke sezone, višekratnim odgađanjima i otkazivanjima letova, Zračna luka Zadar i kolovoz, baš kao i srpanj, završava s odličnim rezultatima. Iako podaci za cijelu godini nisu jako dobri, špica sezone nadmašila je sva očekivanja, poručuju iz Zračne luke.

Petak, Rujan 3, 2021 12:00

Kapetanova kula bila je premala za sve one koji su željeli vidjeti djela mlade zadarske autorice Ane Jagić koja je u četvrtak u tom prostoru otvorila izložbu pod nazivom »Lijepa naša«. Vještim potezima kista Ana je uhvatila znamenitost grada Zadra, ali i spomenike diljem »Lijepe naše«. Anu je, kaže, na to nagnao život daleko od rodnog kraja te je odlučila odati počast svom rodnom kraju, ali i čitavoj Hrvatskoj.

Četvrtak, Rujan 2, 2021 12:12

U Hrvatskoj nije dozvoljeno kampiranje na slobodnim prostorima izvan registriranih kampova te je takvo kampiranje kažnjivo. Kampiranje je dozvoljeno samo unutar kampova ili na parkiralištima za kampere i kamp prikolice.

Srijeda, Rujan 1, 2021 13:29

U vrhu po stopi odvajanja otpada u Zadarskoj županiji su Općina Tkon s 18,88% te Općina Vir s 18,31%. Direktor komunalnog poduzeća Orlić d.o.o. iz Općine Tkon, Dino Smoljan, zadovoljan je ovim rezultatom iako je, kaže, svjestan da bi rezultati trebali biti znatno bolji. Upravo zbog toga, konstantno rade na poboljšanju usluge, ali i edukaciji sugrađana.

Utorak, Kolovoz 31, 2021 10:29

Kao i u mnogočemu, stanovnici zadarskih otoka imaju problema i s dostavom na otoke. Primjerice, prilikom uređenja kuća, otočani kupuju namještaj u salonima namještaja koji su u Zadru, ali ako se ne nalaze na nekom od bližih otoka, odnosno na Ugljanu ili Pašmanu, onda imaju problem s dostavom i montažom tog namještaja.

Ponedjeljak, Kolovoz 30, 2021 14:02

Ruševine, pukotine na zidovima, oljuštena boja zidova ili razbijena stakla po podu, mjesta su koja malo tko primjećuje, a samo ih rijetki posjećuju. U sklopu 13. Monoplay festivala u foajeu Kazališta lutaka Zadar održana je izložba »Zanemareni prostori. Dvojnosti…« posvećena upravo takvim prostorima u Zadru.

Stranice