Ana Šarić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Lipanj 28, 2022 19:00

Profesorica Glazbene kulture Iva Mustać Klarić sa svojim je učenicima u ovoj školskoj godini oformila školski bend koji je u samo nekoliko mjeseci rada ostvario zapažene rezultate. Bend Treći kat se tako s profesoricom prošlog tjedna uputio u Zagreb gdje su imali nastup na festivalu školskih bendova »Superval« koji se održavao u Vintage Industrial Baru.

Nedjelja, Lipanj 26, 2022 18:30

Tragediju o Sofoklovoj Antigoni, kćerki kralja Edipa, djevojci visokih moralnih načela koja se hrabro usprotivila odluci kralja Kreonta da jednog njenog brata, Eteokla, pokopa prema običaju i volji Bogova, a drugog, Polinika, ne pokopa, Drama plus je odlučila prikazati u suvremenoj režiji Vinka Radovčića.

Nedjelja, Lipanj 19, 2022 17:00

Udruga Manufaktura Ideja iz Zadra razveselila je još jednim novim projektom pod nazivom »Papirokazi«. Projekt se sastoji od niza interaktivnih, kreativnih i pedagoških radionica oblikovanja papira kojim se polaznike potiče na radost čitanja, ali i bolje razumijevanje teksta, a o ovom projektu ispričala nam je više jedna od voditeljica radionica, Elvira Katić, počevši od toga zašto je ovaj zanimljiv projekt važan i što je njegov cilj.

Srijeda, Lipanj 15, 2022 13:39

Drama plus ovog će tjedna imati čak dvije premijere u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru i to u petak 17. i subotu 18. lipnja 2022. Prva premijera iz petog kazališnog programa Drame plus pod nazivom »Svijet postoji i negdje drugdje, u kazalištu!« održat će se 17. lipnja 2022. u 20:30 u HNK Zadar. To je Sofoklova »Antigona« u režiji Vinka Radovčića.

Ponedjeljak, Lipanj 6, 2022 15:13

Njegov ugodan glas mnogi su pratili s domaćih radijskih postaja, a ljubav prema radiju i glazbi ovaj je talentirani Zadranin pretočio i u vlastiti projekt. Tako je sredinom prošle godine Antonio Šarić pokrenuo podcast »Svijet oko mene« kojih je ovih dana poprimio i novi format, pa ga osim slušati, publika može i gledati u ugodnom ćakulanju s raznim gostima iz svijeta glazbe.

Četvrtak, Svibanj 26, 2022 13:19

Prirodoslovno-grafička škola Zadar ove je godine realizirala mobilnost iz čak dva projekta koja su dio programa Erasmus+, stručna praksa za učenike u realnom sektoru u inozemstvu. Jedan je projekt iz 2019., a drugi iz 2020., no učenici su zbog pandemije koronavirusa bili primorani čekati na bolje dane kako bi otputovali u Španjolsku. Bolji su dani stigli ovog proljeća, pa je tako prva grupa otišla u 27. ožujka do 10. travnja, dok je druga grupa otišla 7.

Četvrtak, Svibanj 26, 2022 11:12

International Dance Festival Zadar ovog je vikenda u Zadru doživio svoje drugo izdanje. Prvi se prvi put odražao 2019. godine u općini Bibinje. Iako je prvi festival doživio uspjeh, s njime se moralo stati na neko vrijeme zbog pandemije, a ove je godine, na zadovoljstvo organizatora i natjecatelja, ponovno ujedinio plesne klubove. IDF je međunarodno plesno natjecanje na kojem se okupljaju djeca, mladi i odrasli.

Utorak, Svibanj 24, 2022 13:17

Slobodna mjesta na parkiralištu na zadarskom Poluotoku pokazivat će mobilna aplikacija. Pametan sustav zagrebačka tvrtka započela je postavljati još u veljači, a trenutno je postavljeno otprilike 90% senzora.

Subota, Svibanj 21, 2022 18:00

Ove je godine u Arheološkom muzeju Zadar u suradnji s Muzejskim dokumentacijskim centrom obilježen Međunarodnog dana muzeja po 40. Put. O važnosti Međunarodnog dana muzeja govori i podatak da se njegovo obilježavanje nije prekinulo ni u teškom razdoblju ratnih devedesetih kao ni u još uvijek aktualnim pandemijskim godinama.

Utorak, Svibanj 10, 2022 17:45

Na Sveučilištu u Zadru u organizaciji Odjela za kroatistiku predstavljena je knjiga Grozdane Cvitan »Trajni sukob s Nečastivim: Ivo Brešan« u organizaciji Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru i Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik.

Stranice