Ana Šarić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Prosinac 31, 2021 16:00

Još jedna neobična i nepredvidiva godina je na izmaku. Iako su mnogi s nestrpljenjem očekivali 2021. godinu kao onu koja će nam napokon donijeti normalnost, to se baš i nije dogodilo. I ovu godinu obilježila je sveprisutna pandemija koronavirusa koja je, blago rečeno, promijenila svijet. No, ono što je različito, u ovoj su godini nastale mnoge prilagodbe, inovacije i nove ideje kako se nositi s nastalom situacijom.

Petak, Prosinac 31, 2021 12:00

Župan Božidar Longin osvrnuo se na 2021. godinu u kojoj je izdvojio negativne, ali svakako pozitivne strane kojih nije nedostajalo.

- Godinu na zalasku je obilježila pandemija, ali i unatoč tome odlična turistička sezona, rast gospodarstva i rekordna zaposlenost u Zadarskoj županiji. Svaka kriza prilika je za novi početak i vjerujem da će se pozitivan trend iz godine na zalasku preliti i na iduću godinu, rekao je župan Longin istaknuvši kako su najave za 2022. godinu optimistične.

Četvrtak, Prosinac 30, 2021 14:07

Preseljenje u 180 metara četvornih prostora županijskog Zavoda za hitnu medicinu u prizemlju Poliklinike dovršeno je početkom prosinca. Korisnici, umjesto na staru adresu u Ulici Ivana Mažuranića, od tada idu na Polikliniku gdje Hitnoj pomoći mogu pristupiti kroz glavni ulaz ili s istočne strane zgrade gdje je uređeno i parkiralište za vozila HMP-a.

Srijeda, Prosinac 29, 2021 13:00

​Pregršt zabave donosi i ova zima, uz atraktivno klizalište na Višnjiku, a klizanje nije rezervirano samo za one najvještije. Sezona klizanja otvorena je u Zadru prije nešto više od mjesec dana, a interes za ovom zimskom zabavom ne jenjava, čak štoviše, građani su praznike, koje mahom provode u Zadru, odlučili iskoristiti za posjet klizalištu i za učenje klizanja.

Srijeda, Prosinac 29, 2021 12:17

Zbor Gimnazije Vladimira Nazora nastupio je ovih dana na zadarskom Adventu i, očekivano, opet oduševio. Taj je nastup bio samo jedan u nizu odličnih. Nazorovci su, naime, nizu domaćih uspjeha nedavno pridodali i dvije srebrne plakete u dvije kategorije osvojene na natjecanju zborova Michelangelo Firenca. Prva je u kategoriji »Popular, gospel, folk, jazz«, te druga u kategoriji »Mladi i sveučilišni zborovi«.

Utorak, Prosinac 28, 2021 12:26

U Zadarskom azilu u nedjelju se u popodnevnim satima tresao i to ne zbog potresa, već se srušilo 20-metarsko stablo, teško tri tone. Stablo se, kako smo mogli vidjeti na fotografijama, iščupalo iz korijena te palo na nekoliko boksova.
- Azil se počeo tresti! Nikad nisam svjedočila potresu, ali ovo danas..., objavljeno je u nedjelju u večernjim satima na Facebook stranici Zadarskog azila.

Ponedjeljak, Prosinac 27, 2021 14:13

Županijska lučka uprava trenutno provodi nekoliko kapitalnih projekata koji za cilj imaju unaprjeđenje obalne infrastrukture. O projektima koji se trenutno provode, razgovarali smo s pročelnikom Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet, Krešimirom Laštrom. Osim samog pomorskog prometa, veliki dio aktivnosti Županijske lučke uprave odnosi se na projekte gradnje i održavanja lučke infrastrukture, a pročelnik je izdvojio važne projekte i tijekom godina.

Srijeda, Prosinac 22, 2021 14:26

Povodom prve ovosezonske premijere, HNK Zadar predstavio je predstavu Kredit. Zadarska će publika tako u srijedu 29. prosinca moći pogledati hvaljenu predstavu Jordia Galcerana čiji je tekst prvi put postavljen 2013. godine u Barceloni, a do danas je preveden na osam jezika i postavljen u deset država.

Srijeda, Prosinac 22, 2021 13:18

Nakon pobjede u nagradnom projektu emisije Školski sat i HTV-a u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo, nastala je ideja o osnivanju školske, učeničke zadruge Cerovac. Udruga je osnovana 2018. godine sa željom da učenici dobiju priliku za izražavanje svoje kreativnosti i da pokažu zajednici što mogu napraviti.

Utorak, Prosinac 21, 2021 13:39

Učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića osvojili su prvo mjesto na online hackathonu medijske i informacijske pismenosti za učenike srednjih škola u okviru IN EDU projekta. Hackathon je održan prošle godine, a cilj je bio izraditi kampanju u kojoj će učenici kroz kritičko razmišljanje promicati toleranciju, ljudska prava, demokratske vrijednosti te utjecati da stereotipi i predrasude u društvu postanu tek usputna pojava.

Stranice