Anamarija Bilan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Veljača 2, 2021 15:57

Nakon što su gotovo tri mjeseca proveli zatvoreni, korisnici raznih domova za stare jučer su napokon mogli izaći na svježi zrak.
- Iz doma mogu izaći oni koji su cijepljeni dva puta ili oni koji su preboljeli COVID, dok oni koji nisu, nažalost ne mogu, ali njih je jako mali broj. Uglavnom, jutros smo prema preporukama epidemiologa otvorili vrata i naši korisnici mogli su izaći u šetnju, rekao nam je Marko Buljat, ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe u Zadru.

Utorak, Veljača 2, 2021 15:44

Od 400 vrsta ptica koje žive u Hrvatskoj, na područje Zadarske županije dolazi gotovo 70 posto vrsta. Važno je napomenuti da je naše područje i stajalište za brojne ptice selice na njihovom proputovanju s jednog kraja svijeta na drugi, a koje odabiru upravo naše močvare za odmor i za nastavak dalje. Ipak, broj ptica se konstantno mijenja zbog promjena u prirodi. Na te promjene, koje su najčešće uzrokovane ljudskim ponašanjem, posebno su osjetljiva močvarna područja.

Utorak, Veljača 2, 2021 11:01

Obitelj Ene Škode vratila se iz Švicarske gdje su bili u poznatoj bolnici St. Gallen na konzultacijama s liječnicima oko daljnjih poteza u vezi liječenja noge.

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 15:24

Nedaleko od eksploatacijskih polja tehničkog građevnog kamena Busišta, zapadno od naselja Biljane Donje, u zadnjih nekoliko mjeseci i više je nego užurbano. Brojni radni strojevi svakodnevno dolaze i rade na nepreglednom gradilištu budućeg Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, koji će se u konačnici, kad radovi završe, prostirati na gotovo 50 hektara!

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 14:02

Od početka epidemije koronavirusom epidemiolozi su uveli određivanje mjera samoizolacije za osobe koje su pozitivne na koronavirus, a njihovi su kontakti, primjerice, došli iz inozemstva.
Za to vrijeme, koje traje do 14 dana, osoba kojoj je izrečena ova mjera mora biti na adresi na kojoj je prijavljena, a policija ima pravo navratiti i provjeriti poštuje li osoba mjere samoizolacije.

Subota, Siječanj 30, 2021 10:56

Športski centar Višnjik objavio je kako će od ponedjeljka 1. veljače, a u skladu s odlukama Stožera civilne zaštite, za sportaše i rekreativce opet biti dostupni otvoreni sportski tereni u sklopu ŠC-a Višnjik, kao i bazen.

Petak, Siječanj 29, 2021 20:47

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe na Sfingi su prije desetak dana dobili drugu dozu cjepiva protiv koronavirusa te bi trebali biti zaštićeni od virusa.

Četvrtak, Siječanj 28, 2021 11:53

Nakon što je krajem studenog otvorena šetnica na bedemima, ovih je dana dobila i uporabnu dozvolu.

Četvrtak, Siječanj 28, 2021 11:47

Predstava Kazališta lutaka Zadar »Pazi što govoriš« ušla je među osam najboljih za sudjelovanje na 14. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić.
Na ovaj legendarni festival prijavilo se 20 predstava od kojih je izbornik Igor Tretinjak odabrao osam za natjecateljski dio programa koje će konkurirati za nagrade.

Srijeda, Siječanj 27, 2021 16:38

Bitka za zdravlje malene Ene Škode i dalje traje te se sada liječenje iz Hrvatske i Beča preselilo u još dalju Švicarsku.
Naime, malena Povljanka Ena Škoda dugi niz godina bori se s genetskom bolešću neurofibromatoza tip I-NF, zbog čega mora nositi ortozu te je u svom mladom životu prošla kroz cijeli niz teških operacija.
Međutim, kao što smo već pisali, nevolja na žalost nikad ne dolazi sama, te je Eni dijagnosticiran i tumor između malog mozga i kralježnice.

Stranice