Ante Mihić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Siječanj 9, 2022 10:45

Uživam jutrima lunjati Salima kad se mrkla noć prelijeva u naznake svijetla sve intenzivnijega, sve svjetlijega, u novi dan. Divnog li početka. Divne li spoznaje da se opet može početi. Okrepljujuće li slutnje da život nije armiran betonom gotovosti. Najavljuje se kralj: sve se crveni narančastim bojama ponad Lavdare, Žuta, Sita: najava je veličanstvena. Sunce iznad Sita. Tonovi: glagoljanje mora, flaute su ptičice, fagoti galebovi. Počinjem široko i duboko. Sretan jer sam slobodan.

Nedjelja, Prosinac 19, 2021 11:13

I jutros, u Salima, u Bukovici, u Gornjoj Saskoj, u Provansi, u Val di sol u Dolomitima, u blizini Lavova u maloj crkvici, u Šumadiji, u Varešu, u Anadoliji, u Armeniji, u Beninu, u Rosariju, u El Pasu, žene i muškarci, svečano, dostojanstveno slave misu, proslavljaju Gozbu Gospodnju riječju Života, kruhom Gospodnjega Tijela: zornica.

Nedjelja, Prosinac 5, 2021 10:41

Strah me je i pomoliti glavu iz kuće. Strah me je čovjeka. Strah mi se je uvukao u kosti: grcam, sve slabije dišem. Viču: Strah. Viču: Mi znamo. Viču: Naša je riječ istina. Viču: Oni lažu.
Dolazi kraj, znaci su tu: bolesti, ratovi, oskudica, govore sveznajući.
Smišljaju kako prestrašiti ljude, smišljaju kako potčiniti ljude, smišljaju kako zarobiti ljude. Svuda oko nas.

Nedjelja, Studeni 7, 2021 15:12

Stao je na oltar u Salima. Iz usta mu potekne rečenica: »U čovjeku postoji razum.
Osobe koje postavljaju pitanja hoće bolje, istinitije, preciznije. Koliko je ljudi, toliko je i bogatstvo Božje kreativnosti.«
Ostao sam otvorenih ustiju. U crkvu se vratio razum, pitanja, čovječnost.
Stao je za govornicu. Iz ustiju mu potekne bujica riječi: »Mrzitelji su to Hrvatske…«
Fratar ne ograničava. Fratar ne nameće jednu sliku, jedan model, jednu ideju.

Nedjelja, Listopad 17, 2021 11:03

Inteligentna osoba, ako nije dobra, može postati dobra. Zločesto se može preoblikovati u dobro. Bolest se može pretočiti u zdravlje, depresija u veselje.

Nedjelja, Listopad 3, 2021 10:30

Biraj: znaš kako će te jedna misao odvesti u zlo, a s time u bolest i žalost, a druga će te misao odvesti u dobro, zdravlje i radost. Razvoj misli prepoznaje se na njenom početku.
Sada: Ti živiš sada. Iz povijesti svojih problema, grijeha i žalosti, umom se sastani sa veličanstvenošću sada. Novim početkom, sada, nadilaziš prošlo. Pusti sutra. Sutra je u rukama Kralja kraljeva.

Nedjelja, Rujan 19, 2021 10:15

Kad penis implodira, top eksplodira. Kad si u masi, ja se gasi. Ja me izgrađuje, ego me razara. Udario ga toljagom svoje istine i lubanju mu prepolovio na dva jednaka dijela.

Nedjelja, Rujan 5, 2021 10:35

Volim jutra. Jutrima sam više ja. O večeri sam šporkan grijesima dana.
Crkva nije vlasnik Boga. Crkva u Bogu može biti. Svaka osoba u Bogu može biti.
Odlična su jutarnja uranjanja u Boga. Misli su protočne, a srce se umom uranja u Božje srce.
Ne treba čitati, kako bi se pamtilo. Čita se kako bi se otkrivali svjetovi u sebi. Čita se kako bi se spoznali strahovi. Čita se kako bi se relaksirao um, duša i emocije.

Nedjelja, Kolovoz 29, 2021 09:15

Mladić je odlučio uspjeti. Odlučio se dignuti iznad drugih. Ne preza od ničega. Drugi su tu kao stepenice po kojima se mladić diže sve do vrha. Ponekad preskače pokoju stepenicu koja je, misli mladić, beznačajna. Mjeri osobe po korisnosti svoje smbicije. Ljudi su mu pojave, a ne osobe. Na njegovom putu napeo je nos da nanjuši vođu. Potreban mu je prvi, jer njegova je ambicija biti, za sada, drugi. Dok ne postane prvi. Zaslužio je.

Nedjelja, Kolovoz 15, 2021 10:13

Priča mi prijatelj Bruno kako je sa svojim studentima šetajući Cambridgeom gdje živi i radi, odjednom dok se okrenuo i tik iza njega u kolicima bio, jedan i jedini, Stephen Hawking. »Hawking, Hawking«! - viče Bruno studentima. Avaj, studenti su već u prvom pubu.

Stranice