Boris Bulić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Kolovoz 11, 2022 16:15

I da sasvim slučajni susreti mogu rezultirati kapitalnim ulovima svjedoči i događaj koji se nedavno zbio ispred škole na Puntamici o čemu nas je izvijestio Duško Novaković – barba Duje.

Nije brancin nego oktopus

- Toga sam dana pošao do svog broda, ali sam parkirao izvan ograde Marine što se pokazalo kao sretna slučajnost. Prilazeći gatu vidio sam mladića kako pažljivo gleda u more pa sam ga upitao ima li brancina, priča nam barba Duje.

Četvrtak, Kolovoz 4, 2022 16:00

Da u našem moru, a posebno u zadarskom akvatoriju ima ribe i to kakve ribe, dokaz je i ovaj kapitalni ulov mladog podvodnog ribolovca Stipe Vestića kojeg je ostvario praktično na ulazu u grad.

Duboko plitke dileme

- Toga sam jutra, u samu zoru, odlučio okušati sreću na obližnjoj, većini podvodnih ribolovaca dobro poznatoj poziciji, na Puntamici. Nakon desetak bezuspješnih pokušaja čeke na dubinama od 8-12 metara gotovo da i nisam vidio ribu, priča nam Stipe.

Srijeda, Kolovoz 3, 2022 16:30

U lovu driftingom, bez sidra, u zavisnosti od jačine strujanja i brzine vjetra, bira se različita težina olovnica no na nekakvim dubinama do 40 metara s olovnicom od 60 do 80 grama ne može se pogriješiti. Ukoliko strujanje nije prejako, barka će se kretati brzinom do jedne milje. Ukoliko je brzina kretanja veća, prikladno je koristiti olujno sidro. Postoje razne veličine olujnih sidara tako da je lako pronaći i ono namijenjeno najmanjim barkama.

Četvrtak, Srpanj 28, 2022 15:09

Toni Kršulović nam se još jednom javio, naravno, i ovoga puta s vrlo zanimljivim ulovom koji se ne ostvaruje baš svakoga dana.

Više pretraživanja

- Većina ovo ljeto koristi u najvećoj mjeri za kupanje, no za mene je ovo doba poseban izazov. Za razliku od zimskog perioda, sada u moru mogu provesti puno više vremena, istražiti puno šira područja, vidjeti puno više toga, priča nam Toni.

Četvrtak, Srpanj 7, 2022 15:30

Josip Čačić Sokol je još jedan ribolovac koji je uspješno dokazao da ne treba odustajati čak i kad se čini da ribolovni pokušaj i nema nekih izgleda za uspjeh. U trinaest metara mora je ulovio kraljicu impresivnih razmjera o kakvoj mnogi smo sanjaju.

Četvrtak, Lipanj 30, 2022 14:50

Iz Biograda nam se još jednom javio Đuro Dragičević, iskusni ribolovac koji se prvenstveno iznimnim znanjem, ali i neizmjerno bogatim iskustvom može pohvaliti nizom kapitalnih i trofejnih ulova na moru. U jednom od svojih ranoproljetnih izlazaka na more ostvario je ulov koji je izazvao oduševljenje svih prisutnih.

Utorak, Lipanj 21, 2022 12:07

S impresivnim ulovom kakav se baš i ne viđa svakog dana javio nam se Josip Žigo, ribolovac koji ribu često lovi, a nikada je ne jede. Evo što nam je Josip ispričao o svom posljednjem ribolovnom izletu:

– Rodom sam iz Sinja, a živim u Preku na otoku Ugljanu. Često lovim, pogotovo vikendom i tada moji ribolovi traju od ujutro do navečer. Vremenski uvjeti mi nisu važni. Bila kiša, jugo ili ne znam što, ja sam uz more – priča nam Josip.

Četvrtak, Lipanj 16, 2022 15:28

Još jednom nam se javio poznati zadarski ribolovac, najpoznatiji po svoji panulaškim trofejima. No ovoga mu puta na pajole nije izašao ni zubatac, ni gof ni pagar nego nešto sasvim drugo, ali jednako kapitalno.

Četvrtak, Lipanj 9, 2022 16:00

Iz Maribora nam se javio Leon Radoš koji je posljednja ribolovna iskustva doživio na Pagu i uspio napokon doživjeti ono o čemu je jako dugo sanjao, double strike.

Nade i očekivanja

- Duže vrijeme mi je bila želja da u panulanju s prijateljem ostvarimo double strike, dvije ribe u istom trenutku. I u ovom mi se ribolovnom pohodu ta želja napokon ostvarila, priča nam Leon.

Nedjelja, Lipanj 5, 2022 08:39

Obitelj bodeljki (Scorpaenidae) je u našem moru zastupljena sa sedam vrsta.

Stranice