Damir Maričić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Veljača 11, 2022 14:30

Turistička zajednica Zadarske županije udvostručila je sredstva za potpore događanjima, ali i odlukom o njihovoj dodjeli otkrila što od manifestacija možemo očekivati na našem području.

Usmjerenje zadarske turističke regije i TZ k aktivnostima, a što je iskazano i u brendu i brend strategiji (SayYes - Reci DA...) jasno je vidljiva iz ove raspodjele u kojoj su upravo manifestacije sportskih, outdoor i adventure turističkih sadržaja najvidljivije i najznačajnije podržane.

Ponedjeljak, Veljača 7, 2022 14:15

Bora vina i Zdravko Žuža, pojavili su nam se iznenada, rekli bi »iza vinskih leđa«, pred šest sedam godina, meteorski zasjeli na podij za dodjela zlata i šampionskih titula na ovdašnjim smotrama, i od tad - ne silaze! Sad je Zdravko, da mu enološku savjetnicu Nikolinu posebno ne spominjem, kao ni obitelj zaljubljenu u ovaj njegov hobi, što prerasta u posao, otišao dalje - do Londona. I donio u Zadarsku županiju zlato, zajedno s Degarrom. Tako je 2021.

Subota, Siječanj 29, 2022 12:42

Šampioni jubilarne 25. smotre vina Sjeverne Dalmacije u Stankovcima Vinkovo 2022, su u crnim vinima u postupku proizvodnje, Zoran Perica iz Bile Vlake sa Cabernet Sauvignonom s osvojenih 86 bodova te za bijela vina, s istim brojem bodova, Vina Karaba (Milivoja i Šime Kurtova) iz Pakoštana s Maraštinom.

Petak, Siječanj 7, 2022 14:35

U Hrvatskoj je tijekom 2021. godine ostvareno 13,8 milijuna dolazaka i 84,1 milijuna noćenja, odnosno 77 posto više dolazaka i 55 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2020., a što je u usporedbi s rezultatima 2019. godine 67 posto dolazaka i 77 posto noćenja iz te rekordne predpandemijske godine. Podaci su to HTZ-a odnosno sustava eVistora uvećani za podatke o nautičkom charteru (eCrew).

Ponedjeljak, Siječanj 3, 2022 14:45

Već smo u osvrtima napominjali da nakon ove godine u Hrvatskoj, kada su vina u pitanju, stvari više ne bi smjele biti iste, a u tom ni gledanje na dalmatinska vina, a unutar toga posebno na vina iz Zadarske županije. Istovremeno ovogodišnje lekcije lekcije su i Dalmatincima i Zadranima, jer osim razbijanja nekih hrvatskih stereotipa o vinima »s juga«, razbijena su ili barem poljuljana mnoga dalmatinska i zadarska uvjerenja.

Ponedjeljak, Prosinac 27, 2021 15:00

Iako je ovdašnja tradicija bila »ne miješati vina« (dok smo pili domaće »delance«), svaka pristojna eno gastro preporuka polazi od francuskih tradicija da svaka hrana traži svoje vino. I kako je naš vinski moto »misli (i probaj) globalno, pij lokalno« kazat ćemo da lepeza vinske ponude Zadarske županije danas zadovoljava sve okuse i ukuse, a kako mi lani reče jedan od najvećih vinskih znalaca u Hrvatskoj, Saša Špiranec, s najboljim odnosom cijene i kvalitete!

Utorak, Prosinac 21, 2021 09:12

Krenuli smo tamo ka »Bilini« iz ovog mraka Corone, ali za izvući na svijetlo današnjice da je iz tamnih bespuća povijesti još jedna vinska sorta na putu spasa i novog života. Taj nas je put vodio ka Privlaci. Na putu kad se od Petrčana spuštate ka Zatonu zabljesne vas u ove zimske dane bjelina i blještavilo Velebita okrunjenog snijegom. Prizor Velebita nad Ninom s te točke daje mu mitološke prizvuke i zasigurno je bio inspiracija Ninanjinu Petru Zoraniću za prvi hrvatski roman.

Petak, Studeni 19, 2021 14:09

Tendencije nametnute pandemijom Corone-19 nastavit će u turizmu vrijediti i iduće godine, te se stoga vrijedno osvrnuti na to koji su nam oblici smještaja kako prošli kroz ove posljednje dvije godine, poglavito u ovoj, u nametnutim uvjetima, sasvim zadovoljavajućoj sezoni. Više je nego jasno da će imati prednost i iduće godine. Temeljni principi - izbjegavanje gužve pa i većih kontakata, osjećaj sigurnosti i prostranosti zasigurno će vrijediti i 2022. godine.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:37

Berba, kao najuzvišeniji trenutak vino radarske godine, je manje više završena, a »uzvišena« je bila malo kome, a najviše »unižena« vinogradarima najvećeg nam vinograda u komadu - Nadinskog blata sa štetama od 50 do 100 posto, ovisno o kulturi i mikrolokaciji.

Petak, Rujan 24, 2021 14:19

Morana Papić informira nas o radu TIC-a Zadar kroz ovogodišnju glavnu sezonu, u kojoj je obujam posla bio je vidno povećan u usporedbi s prošlom godinom.

Stranice