Doris Babić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Siječanj 12, 2022 13:24

Početak godine donio je promjene za turističke zajednice gradova, općina i županija. Naime, ukupno 301 turistička zajednica će u prvoj polovini godine morati raspisati natječaje za svoje nove direktore zbog Zakona o turističkim zajednicama čije odredbe o izboru i mandatu direktora na snagu stupaju s 1. siječnja 2022. godine.

Srijeda, Siječanj 12, 2022 12:22

Područne službe i uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), uz koordinaciju od strane Središnjeg ureda, nedavno su objavili analizu i prognozu potreba tržišta za pojedinim zvanjima te izradili preporuke za obrazovnu upisnu politiku s ciljem da se kvote i broj stipendiranih usklade s potrebama tržišta rada, odnosno da se umanji strukturna neusklađenost između ponude i potražnje što je jedan od glavnih dugoročnih problema hrvatskog tržišta rada.

Srijeda, Siječanj 12, 2022 10:16

Novim epidemiološkim mjerama, s obzirom na trend rasta broja novozaraženih, dodatno se ograničavaju okupljanja, a valja naglasiti i da je najavljena intenzivnija kontrola ugostiteljskih objekata.

Utorak, Siječanj 11, 2022 08:51

Premda su u petak gotovo sve škole, osim Strukovne škole Vice Vlatkovića i Tehničke škole, najavile nastavu u školskim klupama, situacija se značajno promijenila.

Ponedjeljak, Siječanj 10, 2022 13:11

Broj novozaraženih koronavirusom raste iz dana u dan, a o očekivanom poboljšanju epidemiološke situacije, kao i novim varijantama - omikronu i fluroni te stanju u zadarskoj bolnici razgovarali smo sa zadarskim infektologom, prof. dr. sc. Borisom Dželalijom, dr. med.

Ponedjeljak, Siječanj 10, 2022 13:08

Kada zapaziš dobar glazbeni spot, napravljen za još bolju rock pjesmu, a još kada ta pjesma počinje stihovima: »Zar ničiji san ne vrijedi isto kao tvoj/Zar ničija bol ne boli isto kao tvoja«, onda znaš da je stvar vrlo ozbiljna.
Naime, u vrijeme glazbene hiperprodukcije, kada svatko bez ikakve relevantne selekcije ima mogućnost snimati i objavljivati što želi, velika je vjerojatnost da nam može promaknuti puno toga dobroga za što jednostavno nismo ni znali.

Ponedjeljak, Siječanj 10, 2022 12:17

Radoznali arheolozi, predvođeni studentom Pijom Dominesom Peterom, i dalje istražuju arheološke lokalitete na otoku Istu. Kao što smo pisali u više navrata, riječ je o prvom sustavnom istraživanju, a naši su otoci općenito slabo istraženi, premda bi arheolozima trebali biti itekako privlačni s obzirom na bogatstvo lokaliteta koje, odsječeni od svega, skrivaju.

Subota, Siječanj 8, 2022 11:06

Toni Opačić već gotovo deset godina svojim fotoobjektivom bilježi ljepotu svega što nas okružuje. Među njegovim zadivljujućim fotografijama najviše se ističu motivi prirode i grada Zadra. Dodatna je vrijednost njegovih fotografija što otkriva i pomalo skrivena i možda nepravedno zapostavljena mjesta naše županije.

Subota, Siječanj 8, 2022 10:14

Premda se broj zaraženih koronavirusom znatno povećava svakog dana, pooštravanja postojećih epidemioloških mjera ipak neće biti. Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković kazao nam je da će pričekati odluku Nacionalnog stožera i da situacija nije toliko alarmantna.

Subota, Siječanj 8, 2022 10:09

Dr. Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar (ZJZ Zadar), potvrdio je kako je i jučer na testiranju bila ogromna gužva. Naime, prema predviđanjima epidemiologa, takve će gužve potrajati, a djelatnici Zavoda su, saznajemo od dr. Škrgatića, na rubu snage.

Stranice