Doris Babić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Rujan 4, 2021 12:00

Upravno vijeće i Stručno vijeće Narodnog muzeja Zadar smatraju da Narodni muzej Zadar treba ostati funkcionalna cjelina koja će uključivati sve sadašnje sastavnice uz pravnu sljedivost, bez obzira na to tko ima osnivačka prava nad muzejom.

Petak, Rujan 3, 2021 12:04

HNK Zadar službeno počinje s radom Glumačkog studija. Prethodni dugogodišnji rad Glumačke radionice HNK Zadar ima iza sebe brojne uspjehe. Mnogi polaznici uspješno su završili glumačke akademije u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Sarajevu te se nastavili aktivno baviti glumom poput Tihane Lazović, Lovre Ivankovića, Paole Slavice, Silvija Mumelaša i Nadine Mičić.

Petak, Rujan 3, 2021 10:51

Plaža Ričina u Vrsima, predivna pješčana plaža ove sezone ima posebnu atrakciju - Čehinja Eliška Charousová leti po moru.
Riječ je o jetsurfu, nama nepoznatom ekstremnom sportu koji je osmislio Čeh Martin Šula 2010. koji je spojio svoju ljubav prema motorima, skijanju i vodi. Stoga, osmislio je dasku za surfanje na gorivo.

Četvrtak, Rujan 2, 2021 13:34

Narodni muzej Zadar treba ostati u svom dosadašnjem ustrojstvu radi povijesnih i kulturnih razloga, daje se zaključiti iz izlaganja voditelja odjela i stručnih službi Narodnog muzeja Zadar na Stručnom vijeću NMZ-a, održanom u utorak.

Srijeda, Rujan 1, 2021 12:40

Građevinski radovi na obnovi kompleksa nekadašnje crkve i Samostana sv. Nikole u Zadru idu svojim tijekom i nastavljeni su i tijekom ljetnih mjeseci.
Mladen Pešić, ravnatelj Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju, rekao je da je bunker uklonjen te da su na tom dijelu obavljena arheološka istraživanja kao i ispitivanja čvrstoće tla, a provodi se i konstantni arheološki i konzervatorski nadzor nad izvođenjem ostalih radova.

Srijeda, Rujan 1, 2021 10:31

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, kako su prenijeli nacionalni mediji, na jučerašnjoj konferenciji za medije kazao je kako idu aktivnosti s pripremama za uvod građanskog odgoja i obrazovanja te da je to izvannastavna aktivnost.
- Procesi su tu krenuli i u prošloj vlasti, no danas smo u škole poslali dopise da vidimo koliki bi bio interes za tu aktivnost, dodao je Tomašević.

Utorak, Kolovoz 31, 2021 12:23

Šetali smo ulicama grada osluškujući njegov, u odnosu na prethodne tjedne, nešto sporiji ritam.
Turisti su i dalje tu, neki tek dolaze željni ljepota, dok neki odlaze noseći kufer pun lijepih uspomena i ostavljajući obećanje da će se vratiti. I domaći điraju, komentiraju novosti, piju kave i upijaju sunce. Turisti ne daju ljetu da ode.

Ponedjeljak, Kolovoz 30, 2021 14:15

Međunarodna noć šišmiša obilježena je u Parku prirode Vransko jezero edukativnim programom za djecu.

Djelatnice stručne službe Parka osmislile su edukativni program kako bi upoznale djecu sa životom šišmiša. U sklopu programa održano je kratko predavanje o šišmišima, radionice za djecu i potraga za šišmišima uz pomoć ultrazvučnog detektora.

Ponedjeljak, Kolovoz 30, 2021 13:37

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je protekle nedjelje Vir u povodu Dana općine i blagdana Glavosjeka svetoga Ivana Krstitelja.

Stranice