Doris Babić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 13, 2022 13:51

Pozitivni gospodarski pokazatelji u Zadarskoj županiji nastavljeni su i u ožujku 2022. godine. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana ožujka u Zadarskoj županiji bilo je 57.620 zaposlenih, odnosno 2.023 (3,6 posto) više nego na isti dan godinu ranije te čak 3.548 zaposlenih više u odnosu na 2019. godinu.

Srijeda, Travanj 13, 2022 11:27

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini prijavljena su 94 rada: 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova.
Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

Utorak, Travanj 12, 2022 14:40

Na jezik, taj živi organizam i fundamentalni dio opstojanja, oslanjamo se svi. Za pilota je presudan specifičan skup fraza u komunikaciji s kontrolom leta. Za psihoterapeuta jezik je alat kojim osnažuje. Odvjetnica bez preciznog jezika nema pravnog temelja.

Utorak, Travanj 12, 2022 12:34 1

Bakalar, lignje, brancin, blitva, šparoge, mladi luk, pršut, šunka, teletina, sarma, janjetina, pogače i, naravno, jaja obilježit će nadolazeće dane. Napravili smo đir po Poluotoku i tržnici kako bismo provjerili jesu li započele pripreme blagdanskog stola i koliko će poskupljenje namirnica utjecati na potrošačku košaricu. Također, proćakulali smo o naveliko najavljivanom smanjenju PDV-a i Zadrani su složni oko te problematike - nitko nije ni primijetio.

Utorak, Travanj 12, 2022 12:15

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra uređuje Perivoj Jarula, između Tehničke škole i tzv. zgrade Peglice. Naime, radi se pješačka staza između Jarule i državne ceste, u cijeloj duljini.

Utorak, Travanj 12, 2022 10:21

Nakon što su članovi Nadzornog odbora KK Zadra Enio Meštrović i Ante Rubeša održali konferenciju za medije prošlog tjedna na kojoj su iznijeli sumnje u netransparentno i nezakonito trošenje sredstava Kluba, u čitavu se trakavicu uključio i DORH.
Podsjetimo, Rubeša je kazao da KK Zadar mjesečno plaća Višnjiku 84 tisuće kuna plus PDV samo veliku dvoranu i još male dvorane što otprilike iznosi 100 tisuća kuna.

Nedjelja, Travanj 10, 2022 11:07

Osnovna škola Petra Preradovića Zadar jučer je bila mjesto učenja kroz igru. Održan je STEM dan koji je oduševio učenike, imali su radionice kriptografije, strojeve za recikliranje plastike, CO2 laser, radionice digitalne proizvodnje, 3D printer, VR i AR, radionicu NASA kroz lego kockice, STEM show, Klima se klima, a posebnu su pozornost privukle tzv. selfie pozicije - jahanje na metli i dizanje kose na glavi...

Nedjelja, Travanj 10, 2022 10:17

U okviru projekta Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva čiji je rezultat InfoRoom koji provodi udruga ZOE kao nositelj, uz podršku Grada Zadra kao partnera, jučer je u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice održana prva edukacija vezana uz Izobrazbu predstavnika organizacija civilnog društva.

Petak, Travanj 8, 2022 14:17

U Osnovnoj školi Bartula Kašića Zadar jučer je bilo itekako veselo i poučno. Naime, STEM dan obilježila su brojna praktična znanja i dječji osmijesi.
Ravnateljica Katica Skukan kazala je da su povezani s udrugama povezani projektom Erasmus K1 koji se odnosi na inkluziju djece s teškoćama u ovakav oblik nastave.

Petak, Travanj 8, 2022 09:03

Grad Zadar je, podsjetimo, još 2014. ustao vlasničkom tužbom protiv zadarskih benediktinki zbog utvrđenja prava vlasništva nad stepenicama koje su bile upisane kao vlasništvo Benediktinskog samostana sv. Marije.

Stranice