Edi Prodan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Srpanj 26, 2022 13:45

O značaju otvaranja Pelješkog mosta razgovarali smo i s generalom Rahimom Ademijem. Vrhunski vojni strateg koji je zajedno s generalom Antom Gotovinom bio među glavnim kreatorima VRO Oluja, posebno u južnom dijelu bojišta i oslobađanju cjelokupnog kninskog područja, jedan je od onih koji su omogućili kasnije euroatlantske integracije Hrvatske, pa tako i izgradnju autoceste što, posebno nakon otvaranja Pelješkog mosta dobiva svoje jasne kontinetnalno-povijesne obrise.

Četvrtak, Srpanj 21, 2022 16:00

O ne, stanje nije nikako dobro. Požar se još uvijek nije lokalizirao, u gašenju pomažu vatrogasne snage tri države, gase i naši kanaderi, dok su na terenu i vatrogasne jedinice iz Umaga, Pazina, Poreča i Pule, istaknuo nam je prezaposleni Dino Kozlevac, čelna osoba vatrogasnih postrojbi Istarske županije.

Požar koji već danima bjesni na golemom području pogranične crte Italije i Slovenije ne može se staviti pod kontrolu i zbog naglašenog maestrala.

Utorak, Srpanj 12, 2022 21:30

Renault se udružio s francuskim dizajnerom Pierreom Gonalonsom kako bi stvorio novu viziju kultnog modela – Renault 5 Diamant, električni konceptni automobil u kojem se dizajn interijera isprepliće s različitim sferama automobilizma. Razlog – ove je godine 50. godišnjica Renaulta 5, istinskog simbola pop-kulture koji je u razdoblju od 1972. do 1984. prodan u više od 5 milijuna primjeraka. Renault 5 Diamant zadržava prepoznatljiv izgled i oblik izvornog »superautomobila« koji je 1972.

Utorak, Srpanj 12, 2022 20:30

Nije novost, ali ipak čudi svojevrsna brzina kojom automobili na dizelsko gorivo gube udio u općoj prodaji zabilježenoj na hrvatskom tržištu. Njihov je udio nakon prolaska točno polovice 2022. godine 18 posto, dok su nekadašnji njihovi jedni konkurenti, »benzinci« zadržali optimalnih 53 posto udjela.

Srijeda, Srpanj 6, 2022 09:26

Prije nego što je nastala samostalna Hrvatska, puno, puno prije nego što je na naše prostore došao Michelin, Nevio Sirotić i njegova mama Judita otvorili su u Sovinjskom Polju restoran Toklariju.

Naziv dolazi od termina kojim se označava mlin za mljevenje maslina, koje baš u tom dijelu Buzeštine rađaju posebnom kvalitetom. Otvorio je Nevio restoran koji tada mnogi nisu razumjeli.

Četvrtak, Lipanj 30, 2022 16:00

Cijene goriva pomoću kojeg se pokreću automobili najviše su u povijesti. S obzirom na to da uskoro prelazimo na euro, znati da je litra goriva dva eura te da nam je za prelazak stotinu kilometara potrebno oko sedam litara, jasno je kako je najveći izazov ovogodišnjeg planiranja ljetovanja upravo cijena koju ćemo potrošiti na benzinsko ili dizelsko gorivo, ovisno kakav automobil posjedujemo.

Četvrtak, Lipanj 23, 2022 15:15

Još jedan veliki uspjeh Andrije Čolaka i Denisa Polića te njihove franšize Surf’n’fries – postali su dio ponude na nogometnim utakmicama u Velikoj Britaniji.

Nakon dvije godine pandemije koronavirusa od ove sezone se na stadionima otvaraju navijačke, fan zone u kojima se, tri sata prije početka utakmice, okupljaju navijači s kupljenim pretplatničkim ili ulaznicama za jednu utakmicu.

Srijeda, Svibanj 25, 2022 13:54

U ranim jutarnjim satima brod “Marko Polo”, jedan od ponosa nacionalnog brodara Jadrolinije kenuo je iz Splita put Rijeke, da bi svega nekoliko sati nakon privezivanja u riječku putničku luku večeras krenuo s ukrcajem. Taj u svakom slučaju inspirativni čin počinje nakon 21 kako bi se do 24 sata navijači Rijeke predvođeni Armadom, jedinim organizatorima i inicijatorom putovanja morem na ovogodišnje finale hrvatskog nogometnog kupa, u cijelost ukrcali i krenuli put splitske Sjeverne luke.

Srijeda, Studeni 18, 2020 11:05

Nedovoljno sam često gost. Vukovara. Zadnji je to put bilo prije nešto više od 13 mjeseci. U dvorcu Eltz otvarali su se Dani hrvatskog turizma. S razlogom baš tamo. U Vukovaru. Topla ranojesenska večer. Sadržajna predstava. Ali, tako tipično za posjetitelje Vukovara: naglo se, nakon obaveznog dijela programa, krenulo prema autobusima. Žurimo, kvari se vrijeme. Bit će kiše! Izgovori. Kao i obično.

Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2020 11:24

Zadovoljavajući, bolji čak i od očekivanog, mogu se smatrati turistički rezultati Novalje u srpnju. Još i više kad nam je itekako poznato da je zbog opasnosti od širenja epidemije koronavirusa i moguće ugroze turista i domaćeg stanovništva zaustavljena jedna od najvažnijih grana novaljskog turizma - ona s prefiksom party.

Stranice