Ines Grbić

Utorak, Kolovoz 17, 2021 12:59 1

Svetkovina Velike Gospe, Vela Stomorina, kako Pažani nazivaju proslavu Marijina uznesenja, svečano je proslavljena u nedjelju, 15. kolovoza u župi Uznesenja BDM u Pagu gdje se nalazi drevno paško svetište Gospe od Staroga Grada iz 14. st. Koncelebrirano misno slavlje u zbornoj crkvi Uznesenja Marijina u Pagu predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Petak, Kolovoz 13, 2021 14:49

Blagdan sv. Lovre svečano je proslavljen u utorak 10. kolovoza u župi sv. Lovre u Lukoranu na otoku Ugljanu, gdje se nalazi najstarija ugljanska župna crkva sv. Lovre iz 11. st. te je u župi Lukoran prvi put održana i svečana procesija s kipom sv. Lovre.
Svečano večernje misno slavlje u župnoj crkvi sv. Lovre u Lukoranu predvodio je don Slavko Ivoš, župnik Silbe, Oliba i Premude.

Ponedjeljak, Kolovoz 2, 2021 12:38

Općina Pakoštane slavi svoj dan, 28. godišnjicu utemeljenja. Dan općine obilježava se u sjećanje na akciju hrvatske vojske u Miranjama u kojoj je 31. srpnja 1991. poginuo poznati hrvatski emigrant i bojovnik Miro Barešić iz Draga i njegovi suborci Zdeslav Turić, Frane Bokanović i Mile Pandžić.

Nedjelja, Srpanj 25, 2021 13:00

Blagdan sv. Marije Magdalene u četvrtak 22. srpnja svečano je proslavljen u mjestu Sveta Marija Magdalena gdje se nalazi crkvica Sv. Marije Magdalene iz 10. st. Svečano misno slavlje u toj crkvici predvodio je fra Nikica Devčić, župni vikar župe Presvetog Srca Isusova iz Zadra, koji je rodom iz Devčić Drage, obližnjeg mjesta Svete Marije Magdalene.

Petak, Srpanj 16, 2021 14:30

Inicijativni ljetni susret moralnih teologa i doktoranada modula Etičko – moralna i društvena relevantnost teologije i Crkve završen je 14. srpnja u Franjevačkom samostanu sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću.

Srijeda, Srpanj 7, 2021 14:51

Prva promocija prvostupnika Teološko - katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru održana je u ponedjeljak 5. srpnja u svečanoj dvorani sveučilišnog kampusa u Zadru. Prvostupnicima su se prigodnom riječju obratili i na uspjehu im čestitali dr. don Zdenko Dundović, ravnatelj Teološko - katehetskog odjela i zadarski nadbiskup Želimir Puljić, glavni promotor i veliki kancelar Teološko - katehetskog odjela.

Petak, Srpanj 2, 2021 14:45

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano je proslavljena u utorak 29. lipnja u crkvi sv. Pavla u predjelu Novo naselje u župi sv. Šimuna i Jude Tadeja na Bokanjcu u Zadru. Večernje misno slavlje u novoj crkvi sv. Pavla predvodio je don Dario Tičić, župnik zadarske župe Uznesenja BDM. Suslavili su don Srećko Petrov, bokanjački župnik koji je ujedno ekonom Zadarske nadbiskupije i don Igor Ikić, župnik zadarske župe Bezgrešnog začeća BDM.

Nedjelja, Lipanj 6, 2021 11:30

Brojnost svećenika i puka na sprovodu don Tomislava Sikirića u njegovim rodnim Bibinjama, pokazali su koliko je poštovanje imao taj veliki hrvatski domoljub čija je prva župnička služba bila Škabrnja, simbol stradanja u Domovinskom ratu. Don Tomislav je te 1991. godine imao 25 godina i bio je svećenik nepunu godinu dana.

Srijeda, Lipanj 2, 2021 11:18

Klasična gimnazija Ivan Pavao II. Zadar u pripremama je za upis nova dva prva razreda u tu školu koja baštini tradiciju najstarije odgojno obrazovne ustanove u Zadarskoj županiji.
Mr. don Ante Sorić, ravnatelj Klasične gimnazije, u ponedjeljak 31. svibnja uputio je javnosti i službeni dopis, ‘Natječaj za upis učenika u prvi razred u školskoj godini 2021./2022. u Gimnaziju - program klasične gimnazije’.

Subota, Svibanj 29, 2021 12:16

 Misno slavlje na 736. obljetnicu posvete zadarske katedrale sv. Stošije u četvrtak, 27. svibnja, u zadarskoj prvostolnici predvodio je don Josip Radojica Pinčić, katedralni župnik.
Katedrala sv. Stošije građevinski se podizala u tri vremenska razdoblja: u ranokršćanskom vremenu, u 4. st., u 9. st. i u 12. st. Zadarsku katedralu posvetio je 27. svibnja 1285. g. zadarski nadbiskup Lovro Periandar.

Stranice