Ivan Stagličić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Lipanj 29, 2021 09:42

Lijep i vruć lipanjski ljetni dan, a k tome još i poseban. Naravno, radi se o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu - našem dragom nogometu. Igra Hrvatska. Nakon dramatičnog proboja kroz skupinu na britanskom otoku, na red je došao Kopenhagen i osmina finala protiv Španjolaca.

Igrala se nevjerojatna utakmica u kojoj su "Vatreni" poveli, "Furija" je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Hrvatska golovima u 85. i 90+2. minuti uspjela izboriti produžetak.

Nedjelja, Travanj 18, 2021 11:00

Politička platforma Nezavisne liste Zadarske županije, HNS, HSLS i HSU predstavila je jučer na zadarskom Forumu svoje kandidate za župana i gradonačelnika Zadra. O nastanku i organizaciji platforme nazočnima je govorio koordinator Nezavisne liste Kristijan Kapović podsjetivši da već duže od godinu dana ova platforma okuplja nezvisne liste koje djeluju u mnogim gradovima i općinama Zadarske županije.

Nedjelja, Ožujak 7, 2021 11:30

Prije nešto više od 12 godina, na Valentinovo 2005., osnovan je You Tube, internet stranica za postavljanje najrazličitijih video uradaka. Osnovala su ga tri mladića Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, svi tada još u svojim kasnim dvadesetim i odmah napravili odličan posao, budući da je za nepune dvije godine Google otkupio njihov projekt i platio ga milijardu i 650 milijuna dolara.

Četvrtak, Veljača 4, 2021 19:34

Zbog epidemiološke situacije u zemlji i Europi koncert iz ciklusa Zadarskog komornog orkestra planiran za 8. veljače odgađa se za travanj. Točan termin objavit će se naknadno.

Utorak, Veljača 2, 2021 19:11

Svjetski dan vlažnih staništa obilježava se svake godine 2. veljače. Prije 50 godina na taj je datum u Iranu potpisana Ramsarska konvencija o močvarama od međunarodne važnosti. Cilj konvencije jest zaštita vlažnih staništa kao vrijednih ekosustava iznimno bogatih biološkom raznolikosti.

Nedjelja, Siječanj 24, 2021 14:32

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije uključila se u projekt CUHaCHA 15. kolovoza prošle godine, a projekt će se provoditi do 14. kolovoza 2022. Riječ je o projektu prekogranične suradnje u koji su uključeni i partneri iz susjednih zemalja: Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Neretvanske županije iz Bosne i Hercegovine te Općina Tivat u Crnoj Gori.

Nedjelja, Siječanj 10, 2021 11:44

Nema toga životnog i poslovnog područja u kojemu globalna pandemija koronavirusa koja je obilježila upravo okončanu 2020. godinu nije ostavila svoj trag i to, skoro bez iznmke, s lošim i teškim posljedicama. No, kako se bliži njena prva godišnjica trajanja u Hrvatskoj može se bez pretjerivanja kazati da je sektor koji je ovime ponajviše pogođen, dotle da mu je ugorožen i opstanak, svakako turizam i uz njega povezane industrije i djelatnosti.

Nedjelja, Studeni 29, 2020 11:43

U Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači jučer je održana promocija grafičke mape Tatekova koliba. O ovoj mapi koja je nastala kao rezultat dvaju umjetničkih i interdisciplinarnih projekata govorili su dekan Akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak, profesorica i urednica mape Maja Rožman te profesor i voditelj projekta Josip Zanki. Sve goste i okupljene u skladu s epidemiološkim mjerama pozdravila je pročelnica za kulturu i šport Grada Zadra Dina Bušić.

Srijeda, Studeni 25, 2020 10:53

Svečano misno slavlje povodom blagdana svetoga Krševana, zaštitnika grada Zadra, predvodio je u katedrali sv. Stošije mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

Nedjelja, Studeni 15, 2020 17:47 2

Globalna situacija ili, bolje reći, kriza s pandemijom koroinavirusa odražava se u svim sferama života i poslovanja, a zasigurno je jedna od gospodarskih grana u kojima ostavlja najviše traga upravo turizam. Nije od toga mogao ostati pošteđen ni Zadar.

Stranice