Karla Belančić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Srpanj 23, 2019 11:32

Motivirani prošlogodišnjim uspjehom, Klaster Lika Destination i zaštićena prirodna područja u destinaciji Lika formirali su zajedničku ulaznicu destinacije Lika s ciljem poticanja duljeg zadržavanja turista u destinaciji te brendiranja destinacije Lika kao destinacije zaštićenih prirodnih područja, saznajemo putem portala hrturizam.hr

Ponedjeljak, Srpanj 22, 2019 14:51

Iako im je ljetna sezona 2019. krenula nešto lošije no prijašnjih godina, ponajprije zbog nepovoljnog vremena u svibnju i smanjenog broja gostiju u destinaciji, Solana Nin svejedno bilježi dosta individualnih i grupnih posjeta turista. Na zadnjim Danima otvorenih vrata 18. srpnja bilo je 2266 individualnih posjetitelja. Također, nezaobilazna su destinacija i školskih ekskurzija, a posebice turista s kruzera koji su na proputovanju Zadarskom županijom.

Srijeda, Srpanj 17, 2019 13:38

Još u svibnju smo najavili kako kreće objava natječaja za peruređenje i prenamjenu derutne zgrade bivše vojne menze na prostru SC Višnjik. Najnovije informacije koje smo dobili od direktora SC Višnjik glase kako je na natječaj za zakup i uređenje pristigla jedna, ali vrijedna ponuda, i to poznate zadarske turističke tvrtke Turisthotel.

Utorak, Srpanj 16, 2019 13:49

Prije dvije godine, točnije 9. srpnja 2017. godine, zadarski fortifikacijski sustav službeno je uvršten na UNESCO-ov Popis svjetske baštine. Povodom obilježavanja druge obljetnice od uvrštenja, Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra za sve su građane i goste Zadra najavili i besplatno razgledavanje navedenog kulturnog dobra.

Ponedjeljak, Srpanj 15, 2019 13:53

Manjak gostiju ove sezone osjete svi segmenti zadarskog turizma. Isto tako je i s malim brodarima koji turiste vode na izlete zadarskim arhipelagom i do NP Krka. S godinama je promet lagano u padu, ali nikada tako značajno kao ove. No, raditi se mora, kazali su nam brodari. Nameti su veliki, opstanak na tržištu brodara postao je poprilično težak pa se za svakog gosta bori na sve moguće načine.

Petak, Srpanj 12, 2019 14:18

Broj zahtjeva i broj realiziranih ugovora za samozapošljavanje u Zadru raste iz godine u godinu. Potvrdili su nam to iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te nam proslijedili broj odobrenih zahtjeva po godinama za Područni ured Zadar.

Četvrtak, Srpanj 11, 2019 12:28

Sve je nekako sigurnije da će ljetna turistička sezona 2019. u Zadru podbaciti. Isprva je opravdanje bio hladni i kišni svibanj, no sad već gotovo na polovici srpnja ne možemo kao razlog manjeg broja gostiju uzimati vremenske nepogode. Nešto opako »šteka«, rekli bi ljudi. I dok se većina čudom čudi, pojedini iznajmljivači kratko i jasno objašnjavaju što se događa - nudi se previše smještaja, goste se »pelješi« na svakom koraku, a pri tome nema sadržaja, prije svega uređenih plaža.

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 18:13

Trebalo je strpljenja dok Hrvatske ceste završe radove na Liburnskoj obali. Privremeno rješenje stajališta turističkih autobusa na predjelu Foše nije se pokazala kao najsretnije, kazao je Robertino Dujela, pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, dodajući kakoje bilo primjedbi i sugestija, da bi na koncu UO preuzeo inicijativu i odgovornost rješavanja problema parkinga i naplate zaustavljanja turističkih autobusa.

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 18:08

S obzirom na to da su nam se javili Zadrani kojima nije bilo jasno zašto su za cjelogodišnju grobnu naknadu dobili račun 30. lipnja, od Nasada smo zatražili pojašnjenje vezano za spomenute uplatnice za održavanje grobnih mjesta te i za njihov broj na Gradskom groblju i Groblju Belafuža kao i cijenu naknade ovisno o vrsti i veličini grobnica.

Nedjelja, Srpanj 7, 2019 15:22

U posljednje vrijeme, Zadrani i njihovi gosti svjedoci su dosta čestih susreta s dobrim dupinima diljem zadarskog arhipelaga. Prema snimkama i fotografijama koje se objavljuju na internetu, posebice na društvenim mrežama, može se vidjeti kako se dupini približavaju barkama, brodovima,... a pojedinim sretnicima, koji se nađu u pravo vrijeme na pravom mjestu, priušte i nevjerojatne prizore svoje igre, pri čemu izazivaju salve oduševljenja.

Stranice