Katina Vrsaljko

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Veljača 12, 2021 13:30

Masovno puštanje lampiona s Foruma, puni restorani, veliki plesnjak u Domu na Sfingi... Valentinovo u Zadru ove godine bit će potpuno drugačije od toga. Izolacija, opća depresija, lošija ekonomija... Korona je svakako i ljubavne veze stavila na test. One čvrste učvrstila, one labave možda prekinula. No, prava ljubav uvijek pobjeđuje i svejedno joj je kako će proslaviti Valentinovo.

Četvrtak, Veljača 11, 2021 12:00

Svjetske vlade ozbiljno razmišljaju o uvođenju covid putovnica, kojima bi oni koji su cijepljeni protiv koronavirusa imali veće mogućnosti kretanja, putovanja, odlazaka u restorane, kazališta... Danska je već na pragu uvođenja covid putovnice.

Srijeda, Veljača 10, 2021 12:46

Portal Reci.hr pokrenuo je potpisivanje Peticije sa zahtjevom za uvođenje sveobuhvatnog seksualnog obrazovanja u škole kao obveznog nastavnog predmeta te će je poslati Ministarstvu obrazovanja i Vladi Republike Hrvatske.

Srijeda, Veljača 10, 2021 09:19

Veljača opravdava nadimak »prevrtača«, kaže meteorolog Duško Kraljev, komentirajući najavljeno zahladnjenje, olujnu buru te snijeg i poledicu.

Utorak, Veljača 9, 2021 12:52

Izvođač radova na vodno-komunalnoj infrastrakturi na Bokanjcu i Novom Bokanjcu, Strabag, napravio je shemu prema kojoj će se odvijati radovi. Istovremeno će se raditi u četiri zone, a kako bi ljudi bili informirani na vrijeme te kako bi se lakše odvijao promet, donosimo raspored planirane dinamike najavljenih radova. Podijeljeni su u dvije faze.

U fazi 1 planira se raditi u Prilazu Andrije Konca od 3. ožujka, u Prilazu Josipa Torbarine te na Putu Vrela od 15. ožujka.

Subota, Veljača 6, 2021 09:54

Ovog tjedna su na nastavu krenuli učenici viših razreda osnovnih škola, dok su srednjoškolci, osim maturanata, još uvijek na nastavi samo »preko žice«. Praktičan rad uživo je nešto što je vrlo teško zamijeniti bilo kakvim oblikom online praktičnog rada, stoga se praksa za srednjoškolce ipak održava. Osim u školskim radionicama, ovih dana se učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole vraćaju i na praktičnu nastavu u hotele.

Utorak, Veljača 2, 2021 10:55

Nakon što su dva tjedna učenici nižih razreda imali škole samo za sebe, jučer su se na nastavu uživo vratili i učenici od 5. do 8. razreda. Tako se pojačao i zvuk graje oko osnovnih škola, roditeljima je laknulo jer je dio tereta online nastave opet pao s njih, a drago je i vlasnicima dućana u blizini škole koji su osjetili pad prometa zbog manje prodaje marendi.
Većina učenika se također veseli povratku klasičnoj nastavi - u školskim klupama, među svojim prijateljima.

Subota, Siječanj 30, 2021 11:44

Nakon apela njene zadarske kume, Zadrani su se počeli odazivati na darivanje koštane srži koja bi, ako se dogodi pravi spoj, djevojčici Luciji Šuvaković iz Vinkovaca mogla spasiti život.
Naime, ovoj sedmogodišnjoj djevojčici je prije dva mjeseca dijagnosticirana zloćudna bolest, akutna mijeloična leukemija (AML). Odonda je u Zagrebu u bolnici.

Petak, Siječanj 29, 2021 13:51

Nakon što se prošlog tjedna u Zadru dogodila zamjena tijela dviju pokojnica te je jedna gospođa umjesto na gradskom groblju na Belafuži, pokopana dan ranije u Salima, provjerili smo u Nasadima d.o.o. kakvo je postupanje s tijelima pokojnika od trenutka preuzimanja do samog ukopa, te koji su njihovi mehanizmi osiguranja da se ovakve pogreške ne događaju.

Četvrtak, Siječanj 28, 2021 12:19

Regionalni pokret »Nisam tražila« pokrenuo je lavinu otvaranja, dosad još uvijek, tabu teme, rodno uvjetovanog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja. Napokon su mnoge žene, djevojke, ali i neki muškarci, ispričali što su sve proživljavali. Zadarski studenti i studentice, ali i sve ostale žrtve ovakvih ponašanja, svoja su anonimna svjedočanstva podijelili na zahtjev neformalnog feminističkog kolektiva Čipke. Svjedočanstva se prikupljaju tek nekoliko dana, a već ih je stiglo mnogo.

Stranice