Katina Vrsaljko

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 26, 2022 11:46

U povodu Dana planeta Zemlje, Mjesni odbor Bili brig, Inicijativa BRIGom za BILI, organizirala je proteklog vikenda akciju »Škart out of kvart«. U suradnji s gradskim tvrtkama Čistoća i Nasadi, očistili su tri lokacije na Bilom brigu na kojima je bio nakupljen građevinski otpad, smeće, sve zaraslo u šikari koju godinama nitko nije očistio.

Nedjelja, Travanj 24, 2022 14:10

Sveučilište u Zadru ove je godine proslavilo 20 godina postojanja. Osim rastućeg broja raznolikih odjela, od humanističkih znanosti, preko menadžmenta i pomorstva, Sveučilište mijenja i vizure grada obnovom starih zgrada te izgradnjom novih. Sveučilišnu zajednicu čini 5.500 studenata i 650 zaposlenika, od kojih je 440 u znanstvenom i/ili nastavnom zvanju. Studenti ističu da je Zadar grad po mjeri studenata, a jedan od najvećih njihovih problema je pitanje smještaja.

Nedjelja, Travanj 24, 2022 11:37

Svaki veći kršćanski blagdan zadnjih 40 godina Tomislav Grbin izrađuje ukrase od stiropora za pano u predvorju crkve Presvetog Srca Isusovog na Branimirovoj obali. Pokraj profesorskog rada i kasnije ravnateljskog mjesta u Prirodoslovno-grafičkoj školi, te uz svoje mnoge posliće karikaturista, crtača stripova te humanitarnog djelovanja, nije bilo opće poznato da je Grbin pred blagdane imao i ovaj važan »posao«.

Nedjelja, Travanj 24, 2022 08:34

Krajem ove godine se u Zadru održavaju izbori za mjesne odbore, a mjesni odbori Bokanjac i Brodarica raspušteni su i neće se konstituirati do izbora.
Naime, s obzirom da su Marija Petani i Enio Meštrović u vrijeme kad su bili predsjednici svojih odbora, Brodarica i Bokanjac, postali vijećnici Gradskog vijeća, zbog nespojivosti tih dužnosti su trebali staviti svoje mandate u mirovanje.

Subota, Travanj 23, 2022 15:32

Život na otoku nije nikakva depresija, ni nešto loše, kako se to pokušava prikazati već godinama. Život na otoku je lijep, nema priše, ljudi su pitomi, povezani. Ako ti se nešto u kući pokvari, ne zoveš majstora, nego susjeda. Ako ti treba izvući kaić, ne zoveš dizalicu, nego pođeš u mjesto po četvoricu mlađih. Jer dok dočekaš majstora, dizalicu, ili u našem slučaju, Grad, bolje je organizirati ekipu i napraviti sam.

Četvrtak, Travanj 21, 2022 18:06

Najvjerojatnije ne postoji krivnja vozača kamiona za prometnu nesreću u kojoj su u sudaru s osobnim automobilom smrtno stradale tri ženske osobe srednjih godina. Nesreća se dogodila u podvožnjaku na području Zemunika, a sudarili su se teretno vozilo i osobni automobil Toyota Yaris u vlasništvu 66-godišnje slovenske državljanke koja je vjerojatno i upravljala Toyotom.

Četvrtak, Travanj 21, 2022 12:43

Divna li imena »I Zadar je Marulićev«, ali dozvolite mi dodati, i Zagreb je Marulićev, i Split je Marulićev, i Vukovar je Marulićev, Hrvatska je Marulićeva. Marulić je vrijednost za Europu i svijet, a Hrvatska za cijelo čovječanstvo, rekla je Lidija Matić, članica glavnog odbora Matice Hrvatske jučer na otvorenju manifestacije koju su zadarske institucije organizirale za zatvaranje Godine Marka Marulića i 500. obljetnice tiskanja prve hrvatske knjige Judita.

Srijeda, Travanj 20, 2022 12:44

Iako temperature ne odaju dojam da je proljeće u punom jeku, atmosfera probuđene prirode ne može nam promaknuti zahvaljujući šarenilu i bogatstvu razlistanih ružičastih i zelenih stabala te cvjetnih gredica na frekventijim mjestima u gradu. Cvjetne oaze uređene kod spomenika pomorcu na Branimiru, zatim na ulasku u Perivoj Vladimira Nazora, uz crkvu sv.

Utorak, Travanj 19, 2022 17:00

Osebujna mlada pjevačica specifičnog glasa, umjetničkog imena Luce, objavila je novu pjesmu Tako daleko, a u spotu su joj jake glumačke snage Tihana Lazović i Slavko Sobin, a režiser je Luka Nižetić. Radi se zasigurno tu i o nekoj dalmatinskoj vezi, s obzirom da su Sobin i Nižetić iz Splita, Tihana iz Zadra, a Luce - Lucija Ćustić rodom iz Murvice.

Ponedjeljak, Travanj 18, 2022 15:26

Radost uskrsnih blagdana jutros je prekinula tužna vijest - nakon duge borbe s teškom bolesti, u 77. godini, napustila nas je draga kolegica Elza Radulić-Toman, članica prvog uredništva Zadarskog lista, velika novinarka i još veća osoba. Radila je prvo na Radio Zadru, a iako je mirovinu dočekala kao djelatnica Večernjeg lista, od prvog dana izlaženja Zadarskog lista, njezin je doprinos bio nemjerljiv. Na poziv osnivača Nedjeljka Jusupa, 1993. godine, Elza se odazvala bez razmišljanja.

Stranice