Ljiljana Jurjević

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Lipanj 13, 2018 09:09

Smiljevac je ovih dana u znaku svoga zaštitnika svetog Ante Padovanskog čiji blagdan se danas slavi. Slavlje je započelo još sinoć u maloj crkvici Svetog Duha gdje su župljani, tradicionalno uoči blagdana molili krunicu sv. Ante. Uslijedila je procesija do nove crkve, a propovijedao je fra Niko Barun, gvardijan Samostana sv. Mihovila u Zadru.

Utorak, Svibanj 29, 2018 21:52

Bili smo na obnovljenom izvoru Osojnice na brdu Orljak  iz kojeg izvire voda koja život znači Kruševu. Izvor je stavljen u upotrebu  1936. godine kada se tadašnji župnik fra Ante Pavlov zauzeo da se voda iz  brda dovede u selo Kruševo blizu župne kuće što je olakšalo život  Kruševljana da ne moraju svakodnevno ići po vodu na brdo.

Utorak, Svibanj 22, 2018 20:36

Udruga CeliVita – Život s celijakijom, pod pokroviteljstvom  Hrvatskog društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i  prehranu, stručnog društva Hrvatskog liječničkog zbora, sufinancirano  od strane Zadarske županije, Grada Zadra i ZU Farmacia, organizirala  je jučer u hotelu Kolovare predavanje pod nazivom “Celijakija danas”.  Amalija Jurjević Delišimunović zahvalila je predavačima i gostima, a uime Zadarske županije skup je pozdravio Bernard Maruna, pročelnik  Upravnog odjela

Utorak, Svibanj 1, 2018 10:17

Već četvrtu godinu zaredom, u Hrvatskom domu Vukovar, Zadarska je županija pjesmom darivala grad heroj i vukovarsku publiku oduševila nastupom lokalnih klapa koje su predstavile cijelo područje Zadarske županije, priobalni dio, otoke, zaleđe i grad Zadar.

Ponedjeljak, Travanj 9, 2018 15:12

Proljeće je stiglo i u Kruševo. Tamo gdje se spajaju dva mora, Karinsko i Novigradsko upija toplinu ranog proljetnog sunca i sve je spremno za novo ruho. Zaštitnik ovog mjesta je sv. Juraj, a do njegovog blagdana ostalo je tek 15-ak dana. Običaj je da svaka kuća u Kruševu tada bude okićena zelenim granama ozelenjelog graba ili nekog drugog stabla. Mi smo naišli na divlju krušku u punom cvatu, a po njoj je prema predaji starih Kruševljana ovo selo i dobilo ime.

Petak, Veljača 23, 2018 09:01

Jedno sasvim drugačije prijateljstvo - koliko je zdravo imati kućnog ljubimca, naziv je predavanja kojeg je u utorak navečer u Studentskom klubu Božo Lerotić održala dr.sc. Jelena Ombla s Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru. 

Srijeda, Veljača 21, 2018 10:00

Koliko se braća i sestra vole i svađaju u pubertetu? Na ta pitanja na vrlo zanimljiv način odgovorila je u ponedjeljak navečer dr.sc.  Marina Vidaković s Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru. Predavanje  je održano u Studentskom klubu Božo Lerotić u sklopu 11. Tjedna psihologije koji se u Zadru održava od 19. do 25. veljače.

Utorak, Veljača 13, 2018 19:05

U srijedu, 14. veljače ove godine je sv. Valentin, zaštitnik zaljubljenih, ali i Čista srijeda, početak korizmenog vremena. Na Čistu srijedu ili Pepelnicu u našim crkvama odvija se obred pepeljanja, odnosno posipanja pepelom u spomen da smo prah i da se u prah vraćamo, kao i trajnu potrebu da se obraćamo i vjerujemo Evanđelju, pojašnjava mr. don Dario Tičić, župnik župe Uznesenja BDM na Belafuži.

Petak, Prosinac 29, 2017 10:02

Sandra Poljak-Jurinčić nova je voditeljica Operativno-komunikacijskog centra policije (OKCP) zadarske Policijske uprave. Potvrdio nam je to jučer načelnik PU zadarske Anton Dražina. Na tom mjestu do sada je bio Jure Vojković, koji je imenovan voditeljem smjene OKCP-a. Hrvoje Galešić imenovan je zapovjednikom Interventne policije, a poslove zapovjednika do sada je obavljao Leonardo Matković, koji je postao Galešićev pomoćnik.

Četvrtak, Prosinac 14, 2017 21:28

Već četvrtu godinu zaredom na kraju kalendarske godine portal Najdoktor.com objavljuje popis najboljih liječnika u Hrvatskoj, a prema glasovima pacijenata, ocjenu odličan zaslužilo je i trinaest liječnika iz Zadarske županije, troje više nego lani. Među specijalistima najveći broj pohvala dobili su ginekolozi i to: Ivica Vlatković, Ilva Marić, Edita Tadić, Dominik Rukavina, Ivica Žuvela (Benkovac) i Slavko Marić (Biograd na Moru). U kategoriji najboljih kardiologa našao se dr.

Stranice