Marija Dejanović

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Lipanj 14, 2021 11:30

Interes autorice ovog članka o fenomenu čudotvornog Prikazanja Gospe od Zečeva započeo je 1996. godine. Gordana Perić rodom iz Preka, izuzetno cjenjena turistička djelatnica na regionalnoj razini i vjernica, upozorila je: »Marija moraš pisati o Gospi od Zečeva i promovirati ninsko svetište.« Do tada sam osobno površno poznavala običaje i prakticirala tradiciju poput ostalih mladih.

Petak, Kolovoz 21, 2020 13:45

Usprkos situaciji kojom je obilježena ovogodišnja sezona, kada se s COVID virusom suočava čitav svijet, na pješčanim plažama kraljevskog Nina, za koje mnogi tvrde da su čarobne, održana je 6. Fešta od sabuna. Festival pijeska koji ima moto: »Čarolija koja nastaje i nestaje«, organiziran je na svim plažama kraljevskog grada Nina za goste i kupače koji redovno posjećuju ninske plaže.

Ponedjeljak, Kolovoz 17, 2020 11:17

Festival ljubavi - ninska Romantična noć obilježena je na drugačiji način. Umjesto jedne romantične noći Nin je imao čitav tjedan romantike.

Petak, Veljača 14, 2020 18:00

Ninska šokolijada već 18. godina, navršavajući svoju punoljetnost, slavi i čuva jedinstveni gastronomski proizvod brendiran pod imenom ninski šokol. U Turistički ured je stigla prva službena podrška. U ime Zadarske županije župan Božidar Longin napisao je: »Prihvaćamo pokroviteljstvo imajući u vidu značaj manifestacije za turističku promidžbu Grada Nina i Zadarske županije u cijelosti, kao i očuvanje gastronomske tradicije«.

Subota, Listopad 6, 2018 08:32

Unatoč burnom vremenu uz laganu kišu tijekom jutra, održan je susret promatrača ptica i prijatelja prirode na solani u Ninu i Kraljičinoj plaži i time je obilježen već 9. puta Europski dan prebrojavanja ptica. Uz organizatora Turističku zajednicu grada Nina partneri na projektu bili su Natura Jadera – javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, Solana Nin, Osnovna škola "Petar Zoranić" Nin i Dječji vrtić "Morska vila" Nin.