Marina Šaponja

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Lipanj 14, 2022 11:59

Župa Visočane spada u red najstarijih u Ravnim kotarima, a spominje se u spisima iz 1446. godine uz ime župnika Mate Strike. O višestoljetnoj povijesti svjedoči i sačuvano zvono župne crkve sv. Mihovila iz 15. stoljeća, koje je među najstarijima u Dalmaciji. Crkva sv. Ante Padovanskog sagrađena je u 18. stoljeću, a obnavljana je više puta uz rad i trud mještana Visočana.

Petak, Lipanj 10, 2022 13:53 1

Uoči sužbenog otvorenja Cerovačkih špilja, najavljenog za 14. lipnja, danas je upriličen obilazak za predstavnike medije. Nakon višegodišnjih opsežnih radova u sklopu EU projekta uređeni su turistički dijelovi Gornje i Donje Cerovačke špilje koji će od 1. srpnja biti otvoreni za sve posjetitelje, znastvenike i speleologe.

Petak, Lipanj 10, 2022 11:32

Godina dana prošla je od lokalnih izbora kada su građani Zadra i županije izabrali nove - stare vlastodršce, župana Božidara Longina i gradonačelnika Branka Dukića. Puno toga se u izbornoj kampanji obećavalo, najavljivalo, garantiralo, dakako, bila je to borba za svaki glas, ali koliko toga je ispunjeno, pokrenuto i realizirano u prvoj godini četverogodišnjeg mandata zadarskog župana i gradonačelnika?

Četvrtak, Lipanj 9, 2022 12:36

Uznapredovali su radovi na rekonstrukciji zgrade stare zgrade Tehničke škole na Poluotoku. Ostala je samo vanjska konstrukcija, dok je unutrašnjost kompletno srušena. Nakon završenih arheoloških istraživanja, građevinski radovi na zgradi koju je Zadarska županija dodijelila Sveučilištu, idu dalje. Još će proći neko vrijeme dok ova derutna zgrade ne dobije ljepšu vizuru.

Srijeda, Lipanj 8, 2022 14:46

Nakon što je prije nekoliko dana u medijima izašla vijest kako je u dalmatinskom zaleđu psa ugrizao poskok te kako nema seruma protiv ugriza zmija otrovnica niti u bolnicama, a kamoli u veterinarskim ambulantama, provjerili smo dostupnost seruma protiv ugriza poskoka te crnih udovica u zadarskoj Općoj bolnici.

Srijeda, Lipanj 8, 2022 13:11 1

Na sveučilišnom dobru Baštica u tijeku su brojni radovi u vinogradu kojeg marljivo uz profesore, obrađuju i studenti. Vrućine su nesnosne pa poljoprivredne radove obavljaju u ranim jutarnjim satima. Jako se dobro snalaze i bez teškoća odrađuju sve što je potrebno.

Ponedjeljak, Lipanj 6, 2022 15:36

Tko čeka - i dočeka! Centar za mlade na tri tisuće kvadrata i dva kata na prostoru bivše vojarne u Ulici Stjepana Radića početkom sljedeće godine trebao bi otvoriti vrata za brojne korisnike, udruge, građane, mlade. Više od 10 godina u Zadru se govorilo o potrebi jednog ovakvog centra i sada je, konačno, uskoro gotov.

Petak, Lipanj 3, 2022 16:15

U Udruzi za autizam Zadar od jučer do 4. lipnja održavaju Dane otvorenih vrata kako bi informirali javnost o radu udruga u lokalnoj zajednici.

Tijekom jučerašnjeg dana, udrugu su posjetila djeca iz dječjeg vrtića Šuškalica i obrta za dadilje Antuntun, što je djeci iz udruge puno značilo.

Srijeda, Lipanj 1, 2022 08:56

Uskoro se planira uvođenje obveznih općih sistematskih pregleda za punoljetne građane u cilju prevencije te poboljšanja kvalitete života, objavio je to prošli tjedan Vili Beroš, ministar zdravstva. Pregledi bi za sve bili besplatni, a kako je najavljeno, planirano je da ih provode liječnici obiteljske medicine jednom godišnje ili jednom u dvije godine.

Utorak, Svibanj 31, 2022 15:00

U Hrvatskoj je posljednjih godina sve veći broj oboljelih od raznih vrsta karcinoma, među kojima je i karcinom pluća. Dijagnostika, pretrage i zdrav način života jedni su od načina prevencije ove smrtonosne bolesti.

Svjetski dan borbe protiv pušenja obilježava se danas 31. svibnja, a tim povodom dr. med. Eugenija Basioli Kasap, pulmologinja, upozorava kako se najčešće karcinom pluća otkrije kad je bolest uznapredovala, čime se i mogućnost liječenja smanjuje.

Stranice