Marina Vlakić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Veljača 23, 2021 13:17

Nakon što je dio liječnika obiteljske medicine negodovao zbog cijepljenja pacijenata u svojim ambulanatama, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, Zoran Škrgatić, za naš je list izjavio kako od svih liječnika primarne medicine očekuje da cijepe svoje pacijente jer oni ih najbolje poznaju i mogu dati cjepivo onome kome je najpotrebnije.

Utorak, Veljača 23, 2021 11:45

Predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, danas će boraviti u Zadru. Predviđeno je da će u Gaženici potpisati ugovore za razvoj poljoprivredne i ribarske infrastrukture te će najprije obići Bašticu, a potom nazočiti sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a.

Nedjelja, Veljača 21, 2021 11:45

Iako je u tijeku preseljenje u zgradu Poliklinike, a upravo su završeni i radovi na opremanju ispostave Hitne pomoći u Ninu, županijski Zavod za hitnu medicinu u protekloj je godini ostvario izvrsne poslovne rezultate.

Nedjelja, Veljača 21, 2021 11:08

Razmatrajući prijavu protiv načelnika općine Kolan Marina Pernjaka i njegova zamjenika Josipa Zubovića, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa doenijelo je odluku kojom se prijava protiv obojice odbacuje:

Subota, Veljača 20, 2021 10:26

Nakon što je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić prozvao HDZ optužujući ga da je »Zadar danas bolna, izigrana, besmislena i kruta kopija, a nikako nije original jer su mu oduzete emocije«, i HDZ je, očekivano, prozvao Vučetića. Spočitavajući mu stranke s kojima je izlazio na izbore, prigovorili su mu i plagiranje izbornog slogana, podsjećajući da je zapravo riječ o izbornom sloganu nezavisnog kandidata za izbore 2009. u Zadru, poznatog arhitekta Željka Predovana.

Subota, Veljača 20, 2021 10:21

Dugovanja hrvatskih veledrogerija opet su dosegla kritičnu točku te u ovom trenutku iznose 5,7 milijardi kuna. Njihovi predstavnici stoga upozoravaju da su »na točki pucanja« te kako je nekim bolnicama već ograničena isporuka. I Vladi RH šalju još jedan apel jer je ovakav način rada postao neizdrživ, a u konačnici su pacijenti ti koji ispaštaju.

Petak, Veljača 19, 2021 16:31

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o još jednom dužnosniku iz naše županije. Riječ je o zamjeniku gradonačelnika Grada Obrovca, Slobodanu Jurjeviću, prijavljenom zbog propusta prema Povjerenstvu, a vezanom za poslovni odnos Grada Obrovca i tvrtkama njegova brata Željka Jurjevića.
Nakon sjednice u Povjerenstvu saznajemo i razloge pokretanja postupka protiv dogradonačelnika Obrovca:

Petak, Veljača 19, 2021 11:43

Popuštanje mjera Nacionalnog stožera koje je omogućilo prodaju kave i drugih pića za van svim kafićima donijelo je i pojačane kontrole zadarskom Gradskom stožeru civilne zaštite. S obzirom da je dio postrojbe još uvijek na Banovini, u Stožeru smo provjerili uspijevaju li obaviti sve kontrole, osobito one po autobusima, te što kažu prvi nadzori zadarskih kafića.

Četvrtak, Veljača 18, 2021 18:15

Bivši predstojnik Ureda državne uprave Zadarske županije, diplomirani pravnik Stipe Zrilić, imenovan je za pročelnika županijskog Odjela za povjerene poslove državne uprave. Zrilić je bio jedini kandidat na natječaju nakon što je ovu dužnost obnašao dvije godine.

Četvrtak, Veljača 18, 2021 18:10

Sve je više proizvoda u našoj županiji koji dobivaju oznaku izvornosti i kvalitete, a nakon zadnjeg natječaja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zasigurno će ih biti još više. Naime, Ministarstvo je početkom godine objavilo Javni poziv za dodjelu oznake »Hrvatski otočni proizvod« navodeći i precizne uvjete kojih tvrtke i obiteljska poljoprivredna gospodarstva moraju ispunjavati kako bi dobile markicu koja jamči kvalitetu i autohtonost proizvoda.

Stranice