Minja Gugić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Veljača 19, 2021 15:49

Zadarski liječnici primarne zdravstvene zaštite opet ne ispunjavaju obveze prema svojim medicinskim sestrama. Naime, od 1. siječnja ove godine, povišica je trebala biti četiri posto, a to su dogovorili Vlada i sindikati još prije godinu dana. Povišica je trebala biti na plaći još u listopadu prošle godine, međutim, Vlada je od Sindikata zatražila razumijevanje zbog cijele situacije u kojoj se nalazimo i to se prolongiralo za ovu, 2021. godinu.

Srijeda, Veljača 17, 2021 19:30

Sve je počelo uobičajenim razmišljanjem o tome kako nemamo gdje izaći i nemamo što raditi, osim sjediti na kavi. Htjeli smo pronaći načine kako bismo kvalitetno utrošili svoje slobodno vrijeme. Razgovarali smo o temama za koje mislimo da nitko o njima ne priča, realizirali ideje koje nam već dugo ne daju mira...

Srijeda, Veljača 17, 2021 19:17

Mještani otoka Premude uputili su jučer dopis na adresu Hrvatske pošte i Ministarstva mora kojeg su stavili i na mrežnu stranicu Društva Premujana i u kojem izražavaju svoju ljutnju i ogorčenje jer im Hrvatska pošta od sredine veljače, kako kažu, onemogućuje dostavu paketa težih od dva kg. Dopise u kojima upozoravaju na diskriminaciju otočana, uputili su dakle, na adresu Hrvatske pošte, ali i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Srijeda, Veljača 17, 2021 19:11

Nakon što je dosadašnjim članovima Savjeta mladih istekao trogodišnji mandat, raspisan je, podsjećamo, natječaj za izbor novog saziva koji je zaključen 26. siječnja, a Odbor za izbor i imenovanje objavio je kako je roku pristiglo 16 kandidatura, od kojih je 14 važećih, a dvije su kandidature bile nevažeće.

Utorak, Veljača 16, 2021 11:35 1

Sva djeca lijepo napreduju, jedino što nam nedostaje u ovo vrijeme pandemije kao uostalom i svima, to je druženje. Morali smo odgoditi sve one naše zajedničke aktivnosti u prostorijama Udruge kao što je igra, susreti djece i nas roditelja, likovne radionice i to djeci zaista nedostaje. Socijalni kontakt je nešto što se teško može zamijeniti, naglasila je predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije Suzana Periša.

Utorak, Veljača 16, 2021 11:29

Možda zbog hladnoće, a možda i zbog činjenice da je jednostavno ljudima dosta svega...Totalno »zaključavanje«, pa onda popuštanje, pa onda malo jedno, malo drugo. U svakom slučaju, jučer prijepodne u điru po gradu, ni po čemu se zapravo nije moglo zaključiti da je došlo do popuštanja mjera i da sada i svi kafići mogu biti otvoreni i prodavati - kavu.

Ponedjeljak, Veljača 15, 2021 20:45

U Zadru je još prije 16 godina osnovana Udruga za zaštitu prava potrošača »Zadarski potrošač« na čijem je čelu devet godina bio Zoran Knežević. Udruga je bila doista aktivna jer su joj se svakodnevno obraćali mnogi građani sa svojim problemima koji su bili vezani uz kršenje njihovih prava, a bila je i prilično medijski eksponirana.

Ponedjeljak, Veljača 15, 2021 17:30

S obzirom na situaciju u vezi s covidom-19, u prošloj godini i program Muzeja grada Zadra odvijao se u smanjenom obujmu. Unatoč tome, organizirane su tri izložbe i to pod nazivom - »Krš, grad i more« u suradnji s ostalim odjelima Narodnog muzeja Zadar, te izložbe »Hrana na crtežima Federica Fellinija« u sklopu koje je bio prikazan i film »Amacord« i virtualna izložba »Ratna stvarnost« u povodu obilježavanja Dana obrane grada Zadra.

Subota, Veljača 13, 2021 11:43

Od ponedjeljka 15. veljače stupit će na snagu blaže epidemiloške mjere koje je prije tri dana na sjednici Vlade obznanio i najavio premijer Andrej Plenković objašnjavajući, kako će svi objekti koji do sada nisu radili, od sada moći prodavati sve što imaju u svom asortimanu.

Četvrtak, Veljača 11, 2021 13:30 1

Stara, ruševna zgrada u centru grada na adresi Poljana Požarišće na kućnom broju 4. koja desetljećima je bila bolna točka stanarima svih okolnih zgrada jer je prijetila urušavanjem zbog narušene statike i naprosto starosti, a bila je i izvor zaraze zbog neriješenih sanitarnih čvorova u stanovima.

Stranice