Nikolina Lucić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Siječanj 14, 2022 11:49

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić jučer je u Velikoj vijećnici Grada Zadra potpisao ugovore kojima započinju radovi na izgradnji komunalne infrastrukture Poduzetničke zone Crno. Istovremeno će se graditi i dio ceste u dužini od 300-tinjak metara do ulaza u samu zonu.

Četvrtak, Siječanj 13, 2022 13:59

Poznati zadarski ugostitelj i barmen Ante Butić, predsjednik udruge Back 2 Basic, na nedavnom je Međunarodnom natjecanju barmena Grand Gourmet u Splitu osvojio nagradu Aperitivni cocktail - najbolji stručni rad za svoj koktel »Grinch«. Osim te nagrade, na nedavnoj je dodjeli priznanja »Nasmiješeno sunce« nagrađen i za najboljeg zadarskog konobara.

Četvrtak, Siječanj 13, 2022 09:33

U godini iza nas, koju je obilježila pandemija koronavirusa, na poznatom su zadarskom spomeničkom simbolu, palači Cosmacendi, u kojoj stoluje jedinstveni Muzej antičkog stakla, izvršeni mnogi infrastrukturni zahvati na uređenju i osuvremenjivanju tog povijesnog zdanja. Jučer je tako dovršeno komplicirano postavljanje vanjske stanice za sustav grijanja i hlađenja na krov MAS-a, čijim će se pokretanjem riješiti dugogodišnji problem s funkcioniranjem sustava grijanja u Muzeju.

Srijeda, Siječanj 12, 2022 12:19

Ne stišavaju se reakcije javnosti na moguće ukidanje osobne invalidnine osobama koje zarađuju preko 4 000 kuna, nakon što je prije nekoliko dana Zadranin Antonio Milanović, djelatnik Gradske knjižnice Zadar i osoba sa stopostotnim invaliditetom i dijagnozom cerebralne paralize u javnosti progovorio o svojoj zabrinutosti da bi promjenama Zakona o socijalnoj skrbi kao zaposlena osoba s invaliditetom mogao ostati bez osobne invalidnine.

Utorak, Siječanj 11, 2022 12:29

Završnom konferencijom, koja je jučer održana u Centru za kreativne industrije, obilježen je završetak projekta »Kompetentan djelatnik na putu izlaska iz ovisnosti o alkoholu«, kojim je rukovodila Psihijatrijska bolnica Ugljan. Cilj je projekta bio unaprijediti znanja i vještine zdravstvenih djelatnika i zaposlenika Psihijatrijske bolnice Ugljan, kako bi se promoviralo mentalno zdravlje, te preveniralo ovisnost o alkoholu.

Ponedjeljak, Siječanj 10, 2022 14:20

Ravni kotari među domaćim i stranim posjetiteljima poznati su kao kolijevka tradicije i baštine zadarskog zaleđa te kao kraj koji obiluje kulturnim, povijesnim i gastronomskim zanimljivostima. U prošlog turističkoj godini, koja je unatoč svim uspjesima ipak bila pod teretom pandemije koronavirusa, Ravni kotari pokazali su se kao savršena destinacija, koja spaja sve ljepote ruralnog kraja s pogodnostima blizine velikom urbanom središtu.

Ponedjeljak, Siječanj 10, 2022 10:39

Iako se o prognozama za prošlogodišnju turističku sezonu govorilo s velikim strepnjama, jer nitko nije morao predvidjeti tijek pandemije koronavirusa, ona je u velikom dijelu špice prošla iznad svih očekivanja. Najviše su profitirale manje destinacije, udaljene od gradskih središta i točaka koje su popularne među turistima.

Nedjelja, Siječanj 9, 2022 10:52

Član Pomorske i aerodromske policije Zadar Ante Mitrović, najbolji je zadarski policajac u 2021. godini i dobitnik priznanja »Nasmiješeno sunce«. Ovaj je 25 - godišnji policijski službenik za graničnu kontrolu svojim kontinuiranim radom te kvalitetno i profesionalno obavljenim zadaćama doprinio podizanju ugleda Policijske uprave zadarske.

Subota, Siječanj 8, 2022 14:30

Prošlu je godinu u svim segmentima društva i života obilježila pandemija koronavirusa. Turizam, kao industrija koja ovisi o slobodnom protoku ljudi i roba, tako se našla u vrlo teškoj situaciji. Nakon za turizam nadasve negativne i nepredvidive 2020. godine, prošla je godina ipak prošla bolje od svih očekivanja. Iako su se potrebe i želje turista pod utjecajem pandemije promijenile, mala mjesta i otoci diljem Jadrana profitirali su zbog svoje izoliranosti i manje gužvi.

Subota, Siječanj 8, 2022 11:13

U vremenu kada pandemija koronavirusa stvara probleme u svim područjima, Muzej antičkog stakla za sve je ljubitelje povijesti i kulture organizirao virtualnu izložbu »Pohorsko staklo«. Ovim su potezom zaobišli sve probleme s kojima su se mogli susresti prilikom organizacije izložbe, a zainteresiranoj su javnosti istovremeno omogućili da uživa u jedinstvenom postavu izložbe.

Stranice