Nikolina Lucić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Listopad 12, 2021 10:49

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić sa suradnicima jučer je u povodu početka »Tjedna školskog doručka« posjetio Osnovnu škole Krune Krstića u Arbanasima, gdje je djeci kazao ponešto o zdravoj prehrani te s djecom probao zdravi doručak, koji su pripremili školski kuhari.

Subota, Listopad 9, 2021 11:30

Zadarski je plesni ansambl novu plesnu sezonu nastavio gostovanjem baleta HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, koji su se zadarskoj publici predstavili baletom »Čipka«, koju su okarakterizirali, ne samo kako najveću plesnu predstavu, u sklopu ovogodišnje plesne sezone, već kao i najveću plesnu predstavu, koju je Zadar vidio u posljednjih desetak godina.
Tim smo povodom razgovarali s Mašom Kolar, koreografkinjom predstave i trenutačnom ravnateljicom baleta HNK Ivan pl. Zajc.

Subota, Listopad 9, 2021 10:45

Opća bolnica Zadar polako počinje rješavati problem parkinga ispred svojih ustanova, kojim se godinama, nauštrb djelatnika i pacijenata bolnice, koriste građani i turisti prilikom obavljanja svakodnevnih poslova ili odlaska na plažu, što je naročito vidljivo u ljetnim mjesecima na parkingu ispred bolnice kod plaže Kolovare.

Subota, Listopad 9, 2021 09:16

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije jučer je u Zadarsku županiju donio novih pet ugovora iz Fonda za sufinanciranje. Riječ je o pet projekta, za koje će sredstva za tri projekta biti dodijeljena Agenciji za razvoj Zadarske županije Zadri Novoj, te Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar i tvrtki Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije.

Petak, Listopad 8, 2021 11:49

U Multimedijalnoj dvorani Centra za kreativne industrije jučer je održan znanstveno-stručni skup »Maritimna kultura zadarskog kraja u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti«, a organizirali su ga Zavod za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Upravni odjel za pomorsko dobro, more i promet Zadarske županije.

Četvrtak, Listopad 7, 2021 14:30

U Arheološkom muzeju Zadar otvorena je izložba »Braća po oružju« koja prikazuje dva ratnička groba iz kaptolske i dolenjske skupine starijeg željeznog doba. Izložba je dio manifestacije »Halštatskih dana u Zadru – elite željeznog doba«. Realizirana je u suradnji Arheoloških muzeja u Zadru i Zagrebu, Sveučilišta u Zagrebu te Dolenjskog muzeja.

Četvrtak, Listopad 7, 2021 10:57

U Kneževoj palači, u organizaciji Narodnog muzeja Zadar održana je radionica plesnog pisma, koju je vodio dr. Ivo Brkić, etnomuzikolog i etnokoreolog. Brkić je na radionici predstavio kola dinarske plesne zone i načine njihovog zapisivanja. To su: kolo šetnja, biračko kolo, stupačko kolo, bukovačko kolo po starinsku te kolo s povratkom. Primijenio je način zapisivanja po etnomuzikologu i koreografu Vinku Žgancu, koji je najprilagođeniji folklornom izričaju.

Srijeda, Listopad 6, 2021 12:48

U Gradskoj je loži otvorena izložba »Obranjeni grad«, koja je nastala u suradnji Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade i Narodnog muzeja Zadar.
Dio izložbe su dokumenti i zapisi 112. brigade te fotografije ratnih razaranja Zadra iz fundusa Narodnog muzeja Zadar.

Srijeda, Listopad 6, 2021 12:46

Obilaskom mjesta pogibije hrvatskih branitelja na liniji obrane Zadra ‘91., uz odavanje počasti paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća, nastavljen je program obilježavanja 30 godina od obrane Zadra u Domovinskom ratu.

Utorak, Listopad 5, 2021 09:26

Kao najveće potpuno integrirano sveučilište u Republici Hrvatskoj, Sveučilište u Zadru se, za potrebe izvođenja nastavnih i znanstveno-istraživačkih aktivnosti, suočava s problemom nedostatka prikladnog i površinom dostatnog prostora za primjereno obavljanje svakodnevnih aktivnosti na odjelima društvenih i humanističkih znanosti za psihologiju, sociologiju, lingvistiku te etnologiju i antropologiju.

Stranice