Nikolina Lucić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Srpanj 26, 2021 13:27

Požar, koji je nedavno buknuo kod deponija u Diklu, bio je povod za razgovor s predsjednicom Mjesnog odbora Diklo Martinom Matešić. Naime, deponij je trn u oku stanovnika ovog turističkog dijela grada, jer vjetar zna donositi neugodne mirise, a ovaj put su strahovali i od požara. Osim problema deponija s Matešić smo razgovarali i o drugim aktivnostima i planovima ovog MO-a.

Subota, Srpanj 24, 2021 12:35

Poznati zadarski spisatelj i umjetnik Tomislav Marijan Bilosnić, dobitnik je druge nagrade za kratku priču »Ni traga« na prvom natječaju za kratku priču o Domovinskom ratu, koji je organizirala Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91. Na natječaju je sudjelovao veliki broj spisatelja iz Hrvatske i regije, a najboljom je pričom proglašen uradak Denisa Peričića »Obadva«, koji će biti nagrađen plaketom »Da se ne zaboravi«.

Subota, Srpanj 24, 2021 10:45

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić i njegova zamjenica Ivana Guglielmini održali su u četvrtak sastanak s dvoje roditelja čija su djeca zbog dijagnoze autizma odbijeni za upis u redoviti vrtić, te s predsjednikom Udruge za autizam Zadar Antom Armaninijem i dopredsjednicom Udruge Josipom Kardum, na kojem su raspravljali o nastalom problemu i njegovu rješavanju.

Petak, Srpanj 23, 2021 14:24

Park prirode Vransko jezero za vikend sprema poseban program aktivnog odmora u lučici Prosika. Uz kupnju osnovne karte i najam kajaka ili bicikala, sve posjetitelje, do nedjelje 25. srpnja, očekuje tematsko stručno vođenje po Parku, koje se održava u četiri termina, u trajanju od jednog sata. Osim pješačkih tura, u kampu se mogu unajmiti bicikli ili kajaci. O ovoj smo akcijskoj ponudi razgovarali s ravnateljem Danijelom Katičinom.

Petak, Srpanj 23, 2021 13:45

Gradski pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić sastao se s predstavnicima roditelja učenika Područne škole Ploča, koji nastavu od 5. do 8. razreda pohađaju u Osnovnoj školi Krune Krstića u Arbanasima. Roditelji se, naime, zalažu da njihova djeca nastavu pohađaju bliže kući, u Područnoj školi Ploča.

Četvrtak, Srpanj 22, 2021 14:13

Nakon članaka koji su u Zadarskom listu objavljeni na temu upisa u gradske vrtiće i neuvjetnih prijava dvoje djece s dijagnozom autizma, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić i njegova pomoćnica Ivana Guglielmini iznose svoju stranu priče i pojašnjavaju nastalu situaciju.

Četvrtak, Srpanj 22, 2021 10:33

U Kneževoj je palači u utorak otvorena izložba »Tkanje« umjetnice i tapiseristice Anite Ane Tomljanović – Šokčević. Postav izložbe dio je zbirke tkanja i tapiserija Ivana i Ane Tomljanović. Ovaj je izložbeni postav osmišljen s ciljem predstavljanja zbirke tkanja i tapiserija Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar i umjetničkog rada Anite Ane Tomljanović – Šokčević na području primijenjenih umjetnosti tkanih tekstila.

Srijeda, Srpanj 21, 2021 14:47

U galeriji Kapetanova kula u ponedjeljak je otvorena izložba »Cvjetanje«, mlade zadarske umjetnice Mirte Boban, koju je organizirala uz potporu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar. Naziv izložbe ne simbolizira samo doslovnu raskoš i cvjetanje biljaka i cvijeća, već i unutrašnje cvjetanje osobe. Dio izložbe su slike u tehnici akril na platnu, zatim digitalne ilustracije i skulptura, uz obilje žarkih boja, ženskih motiva, citata i pokoje psovke.

Srijeda, Srpanj 21, 2021 14:27

U atriju Kneževe palače u ponedjeljak je predstavljena zbirka poezije »Kada se budemo gledali«, pokojnog Vladislava Tomčuka, dugogodišnjeg tajnika Lige protiv raka Zadar, a sav prihod od prodaje zbirke ide u sredstva za nabavu aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika. Predstavljanje je izvedbom pjesme »Što te nema« otvorila kantautorica i profesorica Tea Vidaić.

Srijeda, Srpanj 21, 2021 09:08

Nakon objavljivanja članka »Zbog dijagnoze moje dijete ne može se upisati u redoviti vrtićki program«, koji je u Zadarskom listu objavljen 9. srpnja, reagirala je Udruga za autizam Zadar te pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak.

Stranice