Siniša Klarica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Prosinac 14, 2019 08:00

Ma Yongxia, potpredsjednica Odbora provincije Hainan u Savjetodavnom političkom vijeću NR Kine i zadarski župan Božidar Longin potpisali su u petak Sporazum o uspostavi prijateljskih odnosa i suradnji između Zadarske županije i provincije Hainan. Posljedica je to uzvratnog posjeta prijateljske regije Zadarskoj županiji, nakon intezivne suradnje koja traje više od godinu i pol dana.

Petak, Prosinac 13, 2019 09:15

Prigodnom svečanošću u vojarni Mirko Vukušić u Zemuniku jučer je obilježen Dan Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. No ako se usvoji prijedlog ministra obrane Damira Krstičevića, bit će to posljednji put da se taj dana obilježava u spomen na trenutak kad je prije 28 godina, predsjednik RH Franjo Tuđman potpisao ukaz o osnivanju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Četvrtak, Prosinac 12, 2019 18:30

Nakon promocije knjige Putem sunca crveni bojovnici iz Horezma na Zadarskom sveučilištu, svečani prikaz knjige upriličen je i u Puntu na otoku Krku. Uz Zadranina Leonarda Eleršeka, koautor knjige je i dr. Rade Žic Mikuilin. Prikaz knjige., uglavnom Puntara, u organizaciji Krčkog kneza Mikule Frankopana IV, Općine Punat i Turističke zajednice općine Punat. Nakon prvog prikaza knjige u Zadru 12.

Četvrtak, Prosinac 12, 2019 10:45

Od jučer u zračnoj bazi Zemunik ili po novom nazivu 93. krilu HRZ-a, obučavat će se i piloti helikoptera specijalnih snaga članica NATO-a. Ministar obrane RH Damir Krstičević skupa sa svojim kolegama iz Slovenije, Bugarske, Mađarske i NATO-a otvorio je Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga (Multinational Special Aviation Program Training Centre — MSAP.

Srijeda, Prosinac 11, 2019 16:41

Društvo arhitekata Zadar upriličilo je u Muzeju antičkog stakla izložbu idejnih projekata proširenja zgrade Zračne luke Zadar. Najboljim radom ocijenjen je rad splitskog arhitekta Ante Kuzmanića, a da se radi o povijesnoj izložbi i natječaju ocijenio je i predsjednik Društva arhitekata Zadar Petar Kozina. Da se radi o iznimno značajnom koraku kojim će se Zadar snažno upisati na kartu prometnih čvorišta Europe, rekao je predsjednik ocjenjivačkog suda akademik Nikola Bašić.

Subota, Prosinac 7, 2019 07:45

Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja Rudolfu Perešinu u 93. krilu Zemunik, svečano je obilježena 27. godišnjica ustrojavanja Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (SzO HRZ) »Rudolf Perešin«. SzO s ponosom nosi ime heroja Domovinskog rata, vojnog pilota Rudolfa Perešina, čija je rečenica, nakon hrabrog preleta borbenim avionom MiG-21 u Klagenfurt, »Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na Hrvate« trajno obilježila hrvatsku povijest.

Četvrtak, Prosinac 5, 2019 12:15 2

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Zadar zadarski antifašisti obilježili su 75. obljetnicu oslobođenja Dalmacije i to uspješnim završetkom Kninske operacije i 76. obljetnicu 8. dalmatinskog korpusa.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 11:30

U 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u bazi Zemunik u ponedjeljak je na dužnost stupio novi zapovjednik. Brigadir Željko Ninić rođen je 14.11.1974. u Brčkom, BiH. Diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu u 2. naraštaju kadeta – vojnih pilota HRZ-a i stekao zvanje dipl. inž. aeronautike – vojni pilot.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 08:15

Štrajk prosvjetara jučer je priveden kraju. Zadovoljstvo postignutim nisu krili niti zadarski školski sindikalisti. Županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Jere Bilan rekao je kako su sindikalisti zadovoljni izborenim brojevima.

Stranice