Suzana Bandić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Rujan 17, 2020 08:49

Grad Zadar je jučer pokrenuo postupak jednostavne nabave u predmetu Restauratorski radovi na zidnim slikama i povijesnoj žbuci na 1. katu Providurove palače u sklopu 1. faze radova.
Riječ je o oslicima, odnosno muralima koji su otkriveni tijekom rekonstrukcije, nakon skidanja slojeva dogradnji i prošlih rekonstrukcija. Za tu svrhu Upravni odjel za EU fondove od Ministarstva kulture zatražio je sredstva budući da ti radovi nisu bili predviđeni prvotnim ugovorom.

Srijeda, Rujan 16, 2020 10:58

Zadranka (35) i njezin sedmogodišnji sin u utorak ujutro su u vlastitom domu doživjeli šok koji će vjerojatno još dugo pamtiti. Probudili su se i ugledali nepoznate osobe u kući i ispred ulaznih vrata. Sve je srećom dobro završilo, a ova Zadranka ispričala nam je kako se sve odigralo sa željom da upozori prvo svoje susjede na predjelu Plovanije, a onda i ostale sugrađane, da uokolo vrebaju lopovi koji ne prežu od ničega u pohodima na tuđe vrijedne stvari i novac.

Srijeda, Rujan 16, 2020 08:55

Na Skupštini gradske komunalne tvrtke Čistoća d.o.o. održanoj u ponedjeljak gradonačelnik Branko Dukić predložio je Ivana Johna Krstičevića za novog direktora, što je potom jednoglasno i prihvaćeno.
Aktualnom direktoru Draganu Maračiću, koji je na toj funkciji zamijenio Tomislava Ćurka 2016. godine mandat završava 7. listopada.

Utorak, Rujan 15, 2020 19:32

Gradonačelnik Branko Dukić i pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić sa suradnicima jučer su posjetili dječji vrtić Vladimir Nazor u Arbanasima te su, kako to i inače tradicionalno čine na početku pedagoške godine, mališanima donijeli pune dvije košare igračaka.

Subota, Rujan 12, 2020 11:08

Gradska knjižnica Zadar pripremila je zanimljiv program i za nadolazeći tjedan od 14. do 19. rujna 2020.
U ponedjeljak i utorak, 14. i 15. rujna, u vremenu od 15 do 19 sati, održat će se Radionica crtanja stripa.
Dvodnevnu radionicu vodi redatelj i strastveni obožavatelj »devete umjetnosti«, strip guru Erik Lončar, a organizira Zajednica udruga Centar nezavisne kulture.

Subota, Rujan 12, 2020 10:58

Kad su u četvrtak krenuli u ribolov s podvodnim puškama i s obale iz Savra na Dugom otoku zaronili u more, Vojko Frka i Goran Novak iz Sali ni slutili nisu što ih u dubini čeka.

Petak, Rujan 11, 2020 15:23

Na godišnjoj konvenciji udruge Hrvatski izvoznik dodijeljene su nagrade, a među nagrađenima našla se i zadarska tvrtka Cromaris d.d. koja je dobila Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Italiju.
U Cromarisu su ponosni na tu nagradu, a drektor tvrtke Goran Markulin ističe kako je to svojevrsna kruna desetogodišnjeg perioda poslovanja Cromarisa u Italiji.

Četvrtak, Rujan 10, 2020 12:43

Denis Ikić, direktor Županijske komore Zadar, na jučerašnjoj 4. sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Zadar jednoglasno je izabran za predsjednika.
Ikić će na toj poziciji zamijeniti Darija Jurina, koji nakon punih 28 godina s tog mjesta odlazi u mirovinu.

Četvrtak, Rujan 10, 2020 12:03

Ni pandemija koronavirusa svestranu i energičnu 40-godišnju Zadranku Vanju Tokić nije omela na putu prema uspjehu.
Nakon što je u protekle dvije godine postigla zapanjujuće rezultate na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima 19. rujna natjecat će se na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu koje se održava u Brežicama u Sloveniji u organizaciji IBFF Federacije.

Srijeda, Rujan 9, 2020 17:08

Nakon što se detektirao problem u autobusima na gradskim linijama u terminima kada srednjoškolci odlaze na nastavu kako zbog pretrpanosti i nemogućnosti održavanja socijalne distance, tako i zbog nemara dijela njih koji zaštitne maskice koriste samo prilikom ulaza u autobus, Grad Zadar je u utorak ujutro na Autobusni kolodvor uputio tri postrojbe civilne zaštite.

Stranice